Υπουργοποίηση… Μαλά αν επανεκλεγεί ο Αναστασιάδης, δεν αποκλείει ο αντιπρόεδρος του ΔΗΣΥ




Ξάφνιασε η δήλωση του αντιπροέδρου του ΔΗΣΥ, Νίκου Τορναρίτη, ο οποίος δήλωσε ότι σε περίπτωση επανεκλογής του Προέδρου Ν. Αναστασιάδη δεν θα απέκλειε να προταθεί στον ανθυποψήφιό του, Σταύρο Μαλά, να συμμετάσχει στο νέο υπουργικό συμβούλιο.

Μιλώντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού σταθμού Alpha, o Νίκος Τορναρίτης αναφέρθηκε σε μια προσωπική του άποψη, που ξάφνιασε τους τηλεθεατές, λέγοντας ότι δεν θα απέκλειε να συμμετάσχει στο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Αναστασιάδη ο Σταύρος Μαλάς. Ο Νίκος Τορναρίτης ανάφερε ότι «είμαστε λίγοι σε αυτό τον τόπο για να έχουμε τόσες πολλές διαφορές».

 

Η απάντηση από το επιτελείο Μαλά ήλθε δια στόματος Αλέξανδρου Λόρδου, ο οποίος είπε ότι ο Σταύρος Μαλάς «δεν είναι υποψήφιος υπουργός, αλλά υποψήφιος Πρόεδρος».

 

Στο μεταξύ, οι σημερινές συναντήσεις του Προέδρου Αναστασιάδη με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών, Γιώργο Λιλλήκα, και τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ, Μαρίνο Σιζόπουλο, δεν τελεσφόρησαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συζητήθηκαν εις βάθος θέσεις και πολιτικές, αλλά ούτε έγινε ανταλλαγή εγγράφων πολιτικών θέσεων. «Ήταν μία συνάντηση ειλικρινής, καταλήξαμε ότι διαφωνούμε, ότι δεν υπάρχει περιθώριο να υπάρξουν διαφοροποιήσεις – κυρίως από πλευράς του Προέδρου – σε θέματα του Κυπριακού», ανέφερε ο κ. Σιζόπουλος, προσθέτοντας ότι το ίδιο διαφάνηκε και από τη συνάντηση που είχε με τον Σταύρο Μαλά. «Εάν οι δύο υποψήφιοι δεν είναι διατεθειμένοι να προχωρήσουν σε μία αμοιβαία διερεύνηση συνεργασίας και να κάνουν και αυτοί τις δικές τους υποχωρήσεις, προς τι αυτές οι συναντήσεις;» διερωτήθηκε ο κ. Σιζόπουλος, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες ότι η ΕΔΕΚ δεν θα επιλέξει – όπως και το ΔΗΚΟ – ούτε τον ένα, ούτε τον άλλο υποψήφιο.

 

Τον δρόμο της αποχής αναμένεται να ακολουθήσει εκτός απροόπτου, και ο Γιώργος Λιλλήκας, ο οποίος στη συνάντησή του με τον κ. Αναστασιάδη επιβεβαίωσε τις διαφωνίες τους στο Κυπριακό, ωστόσο είπε πως ο Νίκος Αναστασιάδης του ανέφερε ότι προτίθεται να χρησιμοποιήσει θέσεις του σε κοινωνικοοικονομικά θέματα, εάν επανεκλεγεί.

 

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης απέστειλε σήμερα απαντητική επιστολή στο ΕΛΑΜ, αναφορικά με το ερωτηματολόγιο του κόμματος.

Συγκεκριμένα στην απαντητική του επιστολή, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Βίκτωρα Παπαδόπουλο, ο Νίκος Αναστασιάδης, αφού διευκρινίζει ότι «ο σεβασμός του προς κάθε πολίτη δεν αλλοιώνεται από τη διαφωνία του με τις θέσεις και απόψεις που μπορεί να πρεσβεύει, είτε ο ίδιος, είτε το κόμμα το οποίο υποστηρίζει. Ως απάντηση στο ερωτηματολόγιο, ο κ. Αναστασιάδης έστειλε τις προγραμματικές του θέσεις, «στις οποίες ξεκάθαρα καταγράφονται με συγκροτημένο και συγκεκριμένο τρόπο οι πολιτικές του θέσεις, σε ό,τι αφορά το εθνικό θέμα, την οικονομία, τον εκσυγχρονισμό του κράτους, την πάταξη της διαφθοράς αλλά τα όσα απασχολούν την καθημερινή ζωή των πολιτών».

 

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά το Κυπριακό, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΕΛΑΜ, Χρίστο Χρίστου, ότι «γνωρίζει πολύ καλά τα όρια εντός των οποίων διασφαλίζεται η επιβίωση του κυπριακού Ελληνισμού στην Κύπρο και πως είναι σαφής η πρόθεσή του να συνεχίσει την αγαστή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να συνεχιστεί από κοινού η παραπέρα διαχείριση του εθνικού θέματος».

Το ΔΗΚΟ απάντησε στις αναφορές του τέως προέδρου του κόμματος, Μάριου Κοραγιάν, ο οποίος με άλλα στελέχη έχει παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο με πρόταση την διαγραφή τους.

Ανακοίνωση του ΔΗΚΟ επισημαίνει ότι «είναι προκλητικό εκ μέρους του (κ. Κάρογιαν) να επιτίθεται στα συλλογικά όργανα του κόμματος.

Γεγονός παραμένει, αναφέρεται στην ανακοίνωση, ότι ο κ. Καρογιάν παραπέμφθηκε στο πειθαρχικό συμβούλιο «επειδή παραβίασε την απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος για τις προεδρικές εκλογές και εργάστηκε ενάντια στην υποψηφιότητα του προέδρου του Κόμματος, υπονομεύοντας τον αγώνα του κόσμου του Δημοκρατικού Κόμματος».

Ο Μάριος Κάρογιαν κατηγόρησε την σημερινή ηγεσία του ΔΗΚΟ για παντελή έλλειψη ευθιξίας, υποστηρίζοντας ότι «πεισματικά επιμένει στην γνώριμή της εσωστρέφεια και στην εκκαθάριση εσωκομματικών λογαριασμών».

Παράλληλα σημειώνει ότι ο ίδιος δεν θέλει να δώσει συνέχεια σε «μικροπολιτικά παίγνια της ηγεσίας του ΔΗΚΟ».

31/01/2018 19:49

ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή Α. Βικέτου

Λευκωσία, Cyprus

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: