Ικανοποίηση Πούτιν και Ερντογάν από τα αποτελέσματα του συνεδρίου για την ειρήνη στην Συρία




Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσαν ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα του συνεδρίου του Σότσι για τη Συρία, ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της ρωσικής προεδρίας.

Ο Ρώσος πρόεδρος επικοινώνησε με τον Τούρκο ομόλογό του σήμερα για να συζητήσουν για το αποτέλεσμα αυτής της υπό την αιγίδα της Ρωσίας διάσκεψης για την επίτευξη ειρήνης στη Συρία, που έγινε χθες στο ρωσικό θέρετρο στην Μαύρη Θάλασσα.

Κατά την τηλεφωνική τους επικοινωνία οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την συνεργασία τους στη διατήρηση ζωνών αποκλιμάκωσης της σύγκρουσης στη Συρία.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η δήλωση πηγής του προεδρικού μεγάρου του Ερντογάν, σύμφωνα με την οποία οι δύο ηγέτες υπογράμμισαν κατά την τηλεφωνική τους συνομιλία την σημασία που είχε η χθεσινή διάσκεψη στο Σότσι για την σύγκρουση στη Συρία, παρά τα προβλήματα που υπήρξαν κατά τη συνάντηση αυτή.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν επίσης, σύμφωνα με την πηγή αυτή, να εντείνουν τις προσπάθειές τους για τη δημιουργία παρατηρητηρίων στην επαρχία Ιντλίμπ στη βορειοδυτική Συρία.

Τέλος σύμφωνα και πάλι με την ίδια πηγή, ο Τούρκος πρόεδρος μοιράστηκε με τον Ρώσο ομόλογό του πληροφορίες όσον αφορά την επίθεση της Τουρκίας στην περιοχή Αφρίν της Συρίας.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

31/01/2018 14:01
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Άγκυρα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: