Οι τουρκικές δυνάμεις θα επέμβουν στο Αφρίν κατά των Κούρδων: Θέλει συντονισμό με Ρωσία




Η Τουρκία ανακοίνωσε ότι θα επέμβει στο Αφρίν και το Μανμπίτζ της Συρίας για να αντιμετωπίσει την απειλή που δημιουργεί για αυτή η κουρδική πολιτοφυλακή, προσθέτοντας ότι η δυσπιστία της έναντι των ΗΠΑ συνεχίζεται.

Η Άγκυρα πρόσθεσε πως η Ρωσία δεν θα πρέπει να αντιταχθεί στην τουρκική επιχείρηση στην Αφρίν και πως θα συντονιστεί με τη Μόσχα αναφορικά με την κατάσταση των Ρώσων παρατηρητών εκεί.

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk πως η Άγκυρα θα συντονιστεί με τη Μόσχα και την Τεχεράνη για μια αεροπορική επιχείρηση στην Αφρίν.

Η υποστήριξη από την Ουάσινγκτον της πολιτοφυλακής YPG των Κούρδων της Συρίας έχει εξοργίσει την Τουρκία, ιδιαίτερα αφού ο υπό τις ΗΠΑ συνασπισμός ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει στη δημιουργία μιας μεθοριακής δύναμης 30.000 μελών που θα περιλαμβάνει την YPG.

Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Ρεξ Τίλερσον δήλωσε χθες πως συναντήθηκε με τον τούρκο ομόλογό του Τσαβούσογλου για να αποσαφηνίσουν το ζήτημα και πρόσθεσε πως η κατάσταση «έχει περιγραφεί εσφαλμένα».

Εντούτοις ο Τσαβούσογλου δήλωσε σήμερα σε συνέντευξη στο CNN Turk ότι η Τουρκία θα επέμβει στην Αφρίν και τη Μανμπίτζ για να αντιμετωπίσει τη YPG και ότι η δυσπιστία της έναντι της Ουάσινγκτον συνεχίζεται.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

18/01/2018 12:10
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βηρυτός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: