Οι τουρκικές δυνάμεις πλήττουν στόχους στη Συρία, δήλωσε ο Τσαβούσογλου: Ενημέρωσε τον Τίλερσον…




Οι ένοπλες δυνάμεις της Τουρκίας βομβαρδίζουν στόχους στη Συρία από αέρος και εδάφους, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ώρες αφότου ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε επιχειρήσεις στην περιοχή του Αφρίν στη Συρία.

Ο Τσαβούσογλου επισήμανε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις στοχοθετούν μονάχα τρομοκράτες. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία ενημέρωσε τους παράγοντες που εμπλέκονται στη Συρία σχετικά με τις εξελίξεις στην περιοχή Αφρίν και τόνισε ότι η Άγκυρα αναμένει ότι οι σύμμαχοί της δεν θα ταχθούν στο πλευρό τρομοκρατικών οργανώσεων.

Σε μια τηλεφωνική συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι η Τουρκία απέστειλε έγγραφη αναφορά στη συριακή κυβέρνηση.

«Ενημερώσαμε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για τις ενέργειές μας. Ενημερώσαμε ακόμα και τη συριακή κυβέρνηση εγγράφως» τόνισε. «Ακόμα κι αν δεν διατηρούμε σχέσεις με το καθεστώς, ενεργούμε σε συμμόρφωση με το διεθνές δίκαιο» σημείωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

20/01/2018 19:34
ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters- Sputnik- AFP
Άγκυρα

Ο Τσαβούσογλου ενημέρωσε τον Τίλερσον για την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας»

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ομόλογό του Ρεξ Τίλερσον είχε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ζητώντας όπως οι ΗΠΑ σταθούν στο πλευρό της Τουρκίας. «Πρέπει να είσαστε δίπλα μας», είπε στον Τίλερσον ο Τούρκος ΥΠΕΞ, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στο τουρκικό ΥΠΕΞ κλήθηκαν οι πρέσβεις των ΗΠΑ, του Ιράν και της Ρωσίας και ενημερώθηκαν για την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» που ξεκίνησε το απόγευμα στο Άφριν. Αναμένεται να κληθούν και οι πρέσβεις της Βρετανίας, της Γαλλίας και της Κίνας.

Επίσης ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Χουλουσί Ακάρ ενημέρωσε νωρίτερα για την επιχείρηση τον Αμερικανό ομόλογό του Τζόζεφ Ντάνφορντ και τον Ρώσο ομόλογό του Βαλερί Γκαρασίμοφ. Εξάλλου το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι αποσύρει τον στρατό του από το Άφριν.

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – Τουρκία/Κωνσταντινούπολη 20/01/2018 19:55

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: