Η Τουρκία κτύπησε τους Κούρδους της Συρίας: Το πυροβολικό σφυροκόπησε θέσεις στο Χαλέπι




Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν με πυροβολικό τη βόρεια επαρχία Χαλέπι της Συρίας, στοχοθετώντας μονάδες του ένοπλου βραχίονα του συριακού κουρδικού Κόμματος της Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), μετέδωσαν τουρκικά ΜΜΕ.

Ο τουρκικός στρατός έβαλλε με πυροβόλα τουλάχιστον 36 φορές εναντίον στόχων στην περιοχή Αφρίν του Χαλεπιού, μετέδωσε το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή. Οι τουρκικές δυνάμεις άνοιξαν πυρ από την νότια τουρκική επαρχία Χατάι και από μια θέση μέσα στη συριακή επαρχία Ιντλίμπ.

Η Τουρκία θεωρεί ότι το PYD συνδέεται με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK) και το χαρακτηρίζει τρομοκρατική οργάνωση. Την ίδια στιγμή είναι και οι πιο στενοί σύμμαχοι των Αμερικανών, οι οποίοι και συνεχίζουν να τους βοηθούν και να τους υποστηρίζουν στρατιωτικά.

Νωρίτερα το Σάββατο, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διεμήνυσε ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα εξαπολύσουν μια επιχείρηση στις περιοχές Μάνμπιτζ και Αφρίν για «συντρίψουν» τους κούρδους μαχητές.

ΣΤΟ ΜΕΤΑΞΥ: Ρώσοι στρατιωτικοί εξουδετέρωσαν τα μέλη της ομάδας που επιτέθηκαν κατά της ρωσικής αεροπορικής βάσης Χμεϊμίμ στη Συρία στις 31 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο, για την εξουδετέρωση τους οργανώθηκε ειδική επιχείρηση. Οι άνδρες των Δυνάμεων ειδικών επιχειρήσεων εντόπισαν την τοποθεσία στην οποία δραστηριοποιούνταν η ομάδα των τρομοκρατών σαμποτέρ η οποία βρίσκεται κοντά στα δυτικά σύνορα της επαρχίας Ιντλίμπ

«Μόλις οι τρομοκράτες έφθασαν στην βάση τους, και ενώ ήσαν έτοιμοι να επιβιβαστούν σε ένα μικρό βάν, όλη η ομάδα εξουδετερώθηκε από υψηλής ακριβείας τηλεκατευθυνόμενο βλήμα τύπου «Krasnopol» ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν όλες οι δυνάμεις και χρησιμοποιήθηκαν όλα τα συστήματα που διαθέτει η ρωσική κατασκοπεία στην Συρία, με αποτέλεσμα να παρακολουθείται αδιαλείπτως η βάση των μαχητών με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Εν συνεχεία με τη χρήση υψηλής ακριβείας τηλεκατευθυνόμενου βλήματος τύπου «Krasnopol» καταστράφηκε πλήρως ο χώρος στον οποίο συναρμολογούσαν και αποθήκευαν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη τους.

14/01/2018 06:15
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Sputnik-TASS-AFP
Μόσχα, Russian Federation

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: