Η πριγκίπισσα Σάρλοτ έκλεψε την παράσταση την πρώτη μέρα στο σχολείο




 

Η πριγκίπισσα Σάρλοτ είναι το δεύτερο παιδί του πρίγκιπα Ουίλιαμ και της συζύγου του Κέιτ Μίντλετον. Η Σάρλοτ Ελίζαμπεθ Νταϊάνα γεννήθηκε στις 2 Μαΐου 2015 στο μαιευτικό κέντρο του νοσοκομείου St Mary’s στο Πάντινγκτον στο Λονδίνο. Δισεγγονή της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η Σάρλοτ είναι τέταρτη στη σειρά διαδοχής στο βρετανικό θρόνο, μετά τον αδελφό της, τον πατέρα της και τον παππού της, πρίγκιπα της Ουαλίας Κάρολο.

Η μικρή γεννήθηκε στο ίδιο μαιευτήριο με τον πατέρα της Ουίλιαμ, τον θείο της πρίγκιπα Χάρι, και τον μεγαλύτερο αδελφό της πρίγκιπα Τζορτζ του Κέμπριτζ. Βαπτίστηκε στις 5 Ιουλίου 2015 από τον αρχιεπίσκοπο του Καντέρμπουρι Τζάστιν Γουέλμπι στην εκκλησία της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στο Σάντριγχαμ της ανατολικής Αγγλίας. Ήταν ντυμένη με το ίδιο φόρεμα που φορούσαν ως βρέφη η προγιαγιά της βασίλισσα Ελισάβετ Β, ο πατέρας της και ο θείος της. Εξάλλου στην ίδια εκκλησία είχε βαπτισθεί και η αείμνηστη γιαγιά της Νταϊάνα.

Η Σάρλοτ, πριγκίπισσα του Κέμπριτζ, έχει νονούς και νονές που είναι μέλη της βασιλικής οικογένειας, τη Λόρα Φέλοους, κόρη της 60χρονης βαρόνης Σίνθια Τζέιν Φέλοους και μεγαλύτερης αδελφής της Νταϊάνας, και συνεπώς ξαδέλφης του Ουίλιαμ, τον ‘Ανταμ Μίντλετον, ξάδελφο της Κέιτ και τους φίλους του ζεύγους Τόμας βαν Στραουμπέντσε, Τζέιμς Μιντ και Σόφι Κάρτερ.

Η επιλογή των ονομάτων της μικρής πριγκίπισσας δεν έγινε τυχαία. Ελισάβετ είναι το όνομα της προγιαγιάς της βασίλισσας Ελισάβετ Β’ και της μητέρας αυτής, της Βασιλομήτορος Ελισάβετ, αλλά και το δεύτερο όνομα της μαμάς της Κέιτ, και της γιαγιάς της από τη μητέρα της, της Κάρολ Μίντλετον. Το όνομα Νταϊάνα επιλέχθηκε στη μνήμη της γιαγιάς της και μητέρας του πατέρα της που σκοτώθηκε σε τροχαίο στο Παρίσι στις 31 Αυγούστου του 1997.

Η κόρη της Κέιτ και του Ουίλιαμ μονοπώλησε τα πρωτοσέλιδα όταν στις 4 Ιανουαρίου πήγε πρώτη ημέρα στον βρεφονηπιακό σταθμό Γουίλκοξ, κοντά στο Παλάτι του Κένσινγκτον. Τη μικρή, που είναι δυόμιση ετών, συνόδευσαν οι γονείς της, οι οποίοι είχαν κληθεί να μείνουν και να παίξουν με την κόρη τους, ώστε η μικρή να προσαρμοστεί ευκολότερα στο νέο περιβάλλον, σύμφωνα με έναν συνήθη κανόνα του σταθμού. Ο δούκας και η δούκισσα του Κέμπριτζ πέρασαν αρκετές ώρες στο βρεφονηπιακό σταθμό πριν αφήσουν διακριτικά τη Σάρλοτ ώστε να συνηθίσει χωρίς αυτούς.

Ο παιδικός σταθμός Γουίλκοξ απέχει περίπου 10 λεπτά με τα πόδια από το Κένσινγκτον. Σε αντίθεση με τη Σάρλοτ, ο αδελφός της Τζορτζ πήγε πρώτη ημέρα στο σχολείο τον περασμένο Σεπτέμβριο συνοδευόμενος μόνο από τον πατέρα του, γιατί η Κέιτ ταλαιπωρείτο από την αδιαθεσία της τρίτης εγκυμοσύνης της.

Επίσης, ο Τζορτζ πήγαινε σε βρεφονηπιακό σταθμό στο Νόρφολκ όπου έμενε λίγες ώρες. Αντίθετα η Σάρλοτ θα πηγαίνει το πρωί στο σταθμό και τις πέντε ημέρες της εβδομάδας για να παρακολουθεί το πλήρες πρόγραμμα φοίτησης που περιλαμβάνει πολλές δραστηριότητες, όπως τέχνη, μουσική και χορό. Η Σάρλοτ λατρεύει το χορό και οι γονείς της πιστεύουν ότι εκεί θα είναι στο στοιχείο της.

Ο σταθμός παρέχει και απογευματινή φοίτηση αλλά μόνο τρεις ημέρες την εβδομάδα για τους μαθητές που μένουν το πρωί στο σπίτι.

A.Γεωργίου, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: