Οι πολίτες να επιλέξουν το νέο και ελπιδοφόρο που εκφράζει ο Νικόλας, λέει ο Σιζόπουλος




Οι πολίτες την Κυριακή έχουν την ευθύνη να αποφασίσουν αλλά και τη δυνατότητα να επιλέξουν είτε το παλιό που συσσώρευσε τεράστια προβλήματα, είτε το νέο και ελπιδοφόρο που εκφράζει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και οι δυνάμεις της αλλαγής, είπε σήμερα ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος.

Σε δηλώσεις του το πρωί στα κεντρικά γραφεία του Κινήματος, ο κ. Σιζόπουλος ανέφερε ότι εισήλθαμε στην τελευταία βδομάδα των προεδρικών εκλογών, μιας ιδιαίτερα κρίσιμης εκλογικής αναμέτρησης από το αποτέλεσμα της οποίας θα κριθεί η πορεία της πατρίδας μας για τρία σημαντικά θέματα που απασχολούν την κυπριακή κοινωνία, όπως είναι το Κυπριακό, η οικονομία και η δημόσια υγεία.

Διερωτήθηκε αν θα συνεχίσει η ίδια αποτυχημένη τακτική που εισηγούνται οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μαλάς που κατέληξε στην αποτυχημένη 5μερή διάσκεψη του Κρανς Μοντάνα όπου ουσιαστικά η Τουρκία πιστώθηκε με εποικοδομητικό ρόλο και επιρρίφθηκε κατά 50% η ευθύνη για την αποτυχία στην πλευρά μας ή αν θα στηρίξουμε τη νέα στρατηγική που υποστηρίζει ο Νικόλας Παπαδόπουλος και αποσκοπεί στην επαναφορά του Κυπριακού ως προβλήματος εισβολής και συνεχιζόμενης κατοχής και απόσυρσης των επικίνδυνων υποχωρήσεων που οδηγούν σε λύση τουρκικών προδιαγραφών.

Θα εμπιστευθούμε δύο υποψήφιους, τους κ.κ. Αναστασιάδη και Μαλά, διερωτήθηκε ο κ. Σιζόπουλος, οι οποίοι έχουν τεράστια ευθύνη για την πρωτοφανή οικονομική και κοινωνική κρίση που έπληξε την πατρίδα μας; “Ο μεν πρώτος επέβαλε το επιλεκτικό κούρεμα και παραχώρησε τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα. Ο δε δεύτερος ήταν Υπουργός της Κυβέρνησης που με τις λανθασμένες αποφάσεις της προκάλεσε την οικονομική κρίση. Όμως και οι δύο στήριξαν την ίδια πρόταση για το κούρεμα, αυτή που η κυβέρνηση Δ. Χριστόφια ετοίμασε και ο Ν. Αναστασιάδης υλοποίησε”.

Σε σχέση με τη δημόσια υγεία, ανέφερε ότι η κυβέρνηση του Ν. Αναστασιάδη παρά τις επικοινωνιακές θριαμβολογίες για την ψήφιση του επικαιροποιημένου νομοσχεδίου για το ΓΕΣΥ, για 5 χρόνια δεν προχώρησε σε ενέργειες ουσιαστικής αναβάθμισης των νοσοκομείων. “Αντίθετα με την απραξία της συνέβαλε στη μαζική φυγή γιατρών, στην έλλειψη αναλωσίμων και φαρμάκων και στην υποβάθμιση της προσφερόμενης περίθαλψης. Ο δε κ. Μαλάς διετέλεσε Υπουργός Υγείας μιας κυβέρνησης που είχε παγοποιήσει την εφαρμογή του ΓΕΣΥ”, πρόσθεσε.

Εισβολή Τουρκίας στην Συρία και βιαιοπραγίες κατά Σενέρ Λεβέντ

Τόσο η εισβολή της Τουρκίας στη Συρία σε βάρος των Κούρδων όσο και οι βιαιοπραγίες σε βάρος του δημοσιογράφου Σενέρ Λεβέντ που διατάχθηκαν από τον νεοσουλτάνο της Άγκυρας Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαιώνουν για ακόμα μια φορά την αναξιοπιστία του τουρκικού κράτους και την φασιστική αντίληψη που τον διαπνέει, είπε ο Πρόεδρος του ΚΣ ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, σημειώνοντας ότι “αυτά είναι πρόσθετα στοιχεία που επιβεβαιώνουν την λανθασμένη τακτική που ακολουθήσαμε τα τελευταία δέκα χρόνια για την επίλυση του Κυπριακού, έχοντας την ψευδαίσθηση ότι με υποχωρήσεις και επικίνδυνες παραχωρήσεις θα καμφθεί η τουρκική αδιαλλαξία και θα επιτευχθεί λύση, δημοκρατική και βιώσιμη”.

Σημείωσε ότι υποστηρικτές αυτής της τακτικής είναι και οι κ.κ. Αναστασιάδης και Μαλάς, οι οποίοι επιπρόσθετα αποδέχονται την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων και μετά τη λύση, αυτών των στρατευμάτων που σήμερα εισβάλλουν στη Συρία. Είπε ότι η σημερινή Τουρκία δεν είναι κράτος το οποίο μπορείς να το εμπιστευθείς. “Δεν είναι κράτος το οποίο μπορεί να σεβαστεί την εθνική κυριαρχία γειτονικών χωρών, αλλά και τα ανθρώπινα δικαιώματα πολιτών συμπεριλαμβανομένου και των δικών της πολιτών”, πρόσθεσε.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/01/2018 14:07

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: