Η κόντρα Στουρνάρα – κυβέρνησης συνεχίζεται: Αιχμές Δραγασάκη και άμεση απάντηση




Σύγκρουση μεταξύ του Αντιπροέδρου της ελληνικής κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα ξέσπασε με αφορμή τις δηλώσεις του πρώτου ότι η Κεντρική Τράπεζα έχει στη διάθεσή της όλα τα στοιχεία για τα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό καλώντας την το επόμενο διάστημα να τα δώσει έτσι ώστε να εντοπιστούν οι στρατηγικοί κακοπληρωτές.

«Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει πλήρη στοιχεία για τα χρήματα που φυγαδεύτηκαν στο εξωτερικό. Πρέπει επομένως, να συμβάλει και αυτή ώστε να εντοπιστούν και να υποστούν τις συνέπειες οι πραγματικοί συνειδητοί κακοπληρωτές και να ξεχωρίσει η «ήρα από το στάρι», όπως λέει ο λαός μας», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Γιάννης Δραγασάκης.

Οι αναφορές του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης προκάλεσαν την αντίδραση της Τράπεζας της Ελλάδος, κύκλοι της οποίας σημείωναν ότι ο κ. Δραγασάκης θα όφειλε να γνωρίζει ότι όλα τα στοιχεία για την αποστολή εμβασμάτων βρίσκονται στα χέρια της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων. «Η Τράπεζα της Ελλάδος ανταποκρίνεται άμεσα στα αιτήματα αποστολής στοιχείων σχετικά με τα εμβάσματα που προέρχονται μεταξύ άλλων από δικαστικές και εισαγγελικές αρχές», αναφέρεται σε σχετική ενημέρωση.

Το συγκεκριμένο «επεισόδιο» έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες τριβές της ελληνικής κυβέρνησης με τον κεντρικό τραπεζίτη της χώρας, οι οποίες εντάθηκαν μετά την Ενδιάμεση Έκθεση της ΤτΕ, σύμφωνα με την οποία προτείνεται η υπαγωγή της χώρας σε προληπτικό πρόγραμμα στήριξης μετά το τέλος του τρίτου προγράμματος τον Αύγουστο του 2018.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/Ελλάδα/Αθήνα 11/01/2018 08:36

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: