Η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου λειτουργεί σαν κράτος εν κράτει




ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Λειτουργεί σαν… χωριστό κράτος, θεωρεί ότι είναι υπεράνω νόμων και κανονισμών, που αφορούν το σύνολο των πολιτών και των οργανωμένων φορέων. Ο λόγος για την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου, η οποία έχει εδραιωθεί ως ένα κατεστημένο που δεν επηρεάζεται από τι συμβαίνει γύρω της, στην κοινωνία.

Δεν την αγγίζουν αντιδράσεις, ούτε και εάν ακόμη πέφτει σύννεφο το κράξιμο από σωματεία και φιλάθλους. Αποφάσισε, λοιπόν, η ΚΟΠ να καταπολεμήσει τη βία στα γήπεδα, προκαλώντας την, ενθαρρύνοντας με τον τρόπο της τους ανεγκέφαλους και τιμωρώντας τους φιλάθλους.

Στα πλαίσια αυτά… τυχαία θέλησε να επαναλάβει το ίδιο σκηνικό με αυτό του 2012-13 όταν διακόπηκε αγώνας και κρίθηκε απ’ αυτό ένα πρωτάθλημα. Ίδιοι πρωταγωνιστές, οι ίδιοι οι άνθρωποι που καθόριζαν την πορεία των πραγμάτων. Όταν προκλήθηκαν επεισόδια, στο σουλτανάτο της ΚΟΠ αποφάσισαν να δράσουν. Όχι για να λάβουν μέτρα αντιμετώπισης της βίας, αλλά για να εκδικηθούν φιλάθλους. Στον αγώνα Απόλλων-ΑΕΛ αποφάσισαν πως οι φιλοξενούμενοι θα έπρεπε να προμηθευτούν εισιτήριο μέσω της ιστοσελίδας της, καταθέτοντας τα προσωπικά τους στοιχεία. Αυτό δεν ίσχυσε για τους φιλάθλους της άλλης ομάδας. Πρώτο, δηλαδή, ατόπημα, από την απόφαση της, η διάκριση και η ανισότητα. Οι μεν και οι δε.

Το δεύτερο είναι πως δεν ίδρωσε το αυτί της ηγεσίας της ΚΟΠ μετά και την παρέμβαση της Επιτρόπου Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Η τελευταία τους υπέδειξε πως παρανομούσαν και ότι θα έπρεπε να τερματίσουν την ανάρτηση πώλησης εισιτηρίων και να επιστρέψουν τα λεφτά όσων ήδη αγόρασαν (συν το καπέλο του ενός ευρώ που επέβαλαν;). Ούτε τότε προσαρμόστηκαν προς τη νομοθεσία. Ροκάνισαν τον χρόνο και απάντησαν στο παρά πέντε. Και τελικά τα βρήκαν με την Επίτροπο, όπως έχει αναφερθεί, εκ των υστέρων. Όταν εφάρμοσαν ήδη το μέτρο. Επιμένουν να λειτουργούν σαν να είναι ένα καντόνι στη χώρα, που έχει τους δικούς του νόμους. Ούτε όταν ο πρόεδρος της ΑΕΛ προσπάθησε να προσφέρει διέξοδο δέχθηκαν να αξιοποιήσουν τις ιδέες/προτάσεις του.

Στην Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου λειτουργεί ένα κατεστημένο που δεν αλλάζει, δεν ανανεώνεται. Είναι διαχρονικοί όλοι τους, με μικρές αλλαγές προσώπων. Γι’ αυτό το ζήτημα ευθύνη έχουν και τα σωματεία, που δεν αντιδρούν ή αντιδρούν μόνο όταν επηρεάζονται. Όσο παραμένουν σιωπηλοί, φοβούμενοι επιπτώσεις, τίποτε δεν θα αλλάξει. Το θέμα αυτή τη φορά δεν αφορά τα καπετανάτα στη διαιτησία, στο διαχωρισμό των ευνοούμενων και μη. Αυτή τη φορά το θέμα συνδέεται και με την παραβίαση νομοθεσίας, που συνδέεται με το θέμα της ισότητας των πολιτών και την προστασία των προσωπικών τους δεδομένων.

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: