Η έρευνα Μιούλερ δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ: Ανησυχία Ρεπουμπλικάνων




Η έρευνα του ανεξάρτητου ανακριτή Ρόμπερτ Μιούλερ για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016, δεν θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι την διεξαγωγή των ενδιάμεσων εκλογών για το Κογκρέσο τον ερχόμενο Νοέμβριο, προκαλώντας ανησυχία στους Ρεπουμπλικάνους, μεταδίδει το CNN.

Παρά το γεγονός ότι αρκετοί Ρεπουμπλικάνοι πιστεύουν ότι η έρευνα γύρω από την Ρωσία έχει υπερτονιστεί, ανησυχούν για το ενδεχόμενο να υπάρξουν πρωτοσέλιδα εφημερίδων με αναφορές σε νέες απαγγελίες κατηγοριών, σε δίκες, αλλά και στο ενδεχόμενο απρόβλεπτων εξελίξεων από μια κατάθεση του προέδρου Τραμπ, στον ειδικό ανακριτή.

Σε μία απροσδόκητη εξέλιξη ομοσπονδιακή δικαστής που εποπτεύει την προετοιμασία διεξαγωγής της δίκης του Πολ Μάναφορτ και του συνεργάτη του Ρικ Γκέιτς απέρριψε το αίτημα του Μιούλερ για την έναρξη της δικής τον Μάιο. Έτσι, σύμφωνα με το πρόγραμμα που υπάρχει η δίκη αυτή αναμένεται ν’ αρχίσει τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, στο αποκορύφωμα της προεκλογικής εκστρατείας για τις ενδιάμεσες εκλογές, στις αρχές Νοεμβρίου.

Ωστόσο, αδιευκρίνιστες παραμένουν οι προθέσεις του ειδικού ανακριτή, ως προς το ενδεχόμενο απαγγελίας νέων κατηγοριών κατά πρώην συνεργατών του Τραμπ, αλλά και για το χρονικό πλαίσιο ολοκλήρωσης της έρευνας του, η οποία θα συνεχιστεί ακόμη και στην περίπτωση παύσης λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής και μετά.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΑΜΕΡΙΚΗ ΕΔΩ

18/01/2018 11:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: