Η επισκόπηση των κυπριακών εφημερίδων της Πέμπτης: Οι πρωτοσέλιδοι τίτλοι




Η πολιτική αντιπαράθεση ενόψει των προεδρικών εκλογών, η επίθεση που δέχθηκε ο Υπουργός Υγείας από τις οργανωμένες ομάδες των γιατρών και οι κατηγορίες ΟΠΑΠ κατά του Γενικού Ελεγκτή είναι μερικά από τα βασικά θέματα που προβάλλονται στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων.

Η «Αλήθεια» με τίτλο στο κύριό της θέμα «Φωτιές στην υγεία» γράφει ότι ολομέτωπη επίθεση από τις οργανωμένες ομάδες των γιατρών δέχθηκε ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης με αφορμή δηλώσεις του στο πλαίσιο της παρουσίασης του απολογισμού του έργου του. Αλλού αναφέρει ότι τα ευρήματα της νεκροτομής στη σορό του άτυχου βρέφους που εντοπίστηκε νεκρό σε σκουπίδια έδειξε ότι το βρέφος γεννήθηκε ζωντανό. Αλλού η «Α» γράφει ότι στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος παροχής συνδρομητικής τηλεόρασης προχώρησε η Αστυνομία σε συνεργασία με άλλες τρεις χώρες Ελλάδα, Βουλγαρία και Ολλανδία.

Ο «Πολίτης» υπό τον τίτλο στο κύριο θέμα «Απαγορευτικό διάταγμα για ξεχασμένες εποχές» γράφει ότι το επαρχιακό δικαστήριο Λευκωσίας αποφάσισε χθες την έκδοση διατάγματος με το οποίο απαγορεύεται στον «Π» να αναδημοσιεύει τα ήδη δημοσιευμένα emails της κ. Ελένης Λοϊζίδου. Αλλού γράφει ότι η ΟΠΑΠ Κύπρου εγκαλεί τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για χρήση στοιχείων που αποκτήθηκαν παράνομα και τα οποία εκ των υστέρων αποδείχθηκαν και μη επιλήψιμα – ώστε να οδηγήσει σε αστυνομική έρευνα κατά της εταιρείας. Αλλού ο «Π» αναφέρει ότι Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα και Ελληνική Τράπεζα υπέγραψαν χθες νέες συμφωνίες παροχής ρευστότητας από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων.

Ο «Φιλελεύθερος» στο κύριο του θέμα με τίτλο «Άνοιξαν όλα τα μέτωπα» γράφει ότι πολιτικό αλαλούμ κυριαρχεί στην ατζέντα της επικαιρότητας καθώς βαδίζουμε πλέον στην τελική ευθεία της προεκλογικής εκστρατείας, ενώ πολιτικά κονταροχτυπήματα συντηρούν υψηλούς τόνους και περιμένουν τους αναποφάσιστους. Αλλού αναφέρει ότι για περισσότερο από ένα χρόνο το Υπουργείο Άμυνας διατηρούσε στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς συνταγματάρχη ο οποίος για λόγους υγείας κρίθηκε ανίκανος για εργασία και τήρησε τη στάση αυτή προκειμένου να αποφασίσει αν προκύπτει ή όχι εναντίον του εν λόγω αξιωματικού θέμα πειθαρχικής δίωξης για τα τραγικά γεγονότα του Μαρί. Ο «Φ» γράφει επίσης ότι είναι μη εισπράξιμα ένα στα δύο κόκκινα δάνεια.

Η «Χαραυγή» στεγάζει το κύριό της θέμα κάτω από τον τίτλο «Ιούδες στην υγεία σταυρώνουν τους ασθενείς» γράφει ότι τα συσσωρευμένα προβλήματα στα δημόσια νοσηλευτήρια έχουν αντίκτυπο στους ασθενείς και ότι η μονάδα εντατικής θεραπείας είναι εδώ και καιρό με σοβαρές ελλείψεις με το Υπουργείο Υγείας να μην λαμβάνει μέτρα. Σε άλλο θέμα η «Χ» γράφει ότι είναι φανερό από την έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ για την ανανέωση της θητείας της ΟΥΝΦΙΚΥΠ ότι ο απερχόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν τον έπεισε για την ετοιμότητά του για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που σταμάτησαν στο Κραν Μοντάνα. Αλλού αναφέρει ότι τον αποκλεισμό μαθητών ΑμεΑ από σχολικές δραστηριότητες καταδικάζουν οι οργανωμένοι γονείς.

Η αγγλόγλωσση “Cyprus Mail” στο κύριό της θέμα με τίτλο «Ο Γενικός Εισαγγελέας και ο Γενικός Ελεγκτής ξεκαθάρισαν λογαριασμούς με τον ΟΠΑΠ» αναφέρει ότι τόσο ο Γενικός Εισαγγελέας όσο και ο Γενικός Ελεγκτής χαρακτήρισαν «προσβλητικές» τις κατηγορίες ΟΠΑΠ ότι ο Γενικός Ελεγκτής έχει παραβιάσει το νόμο και ότι έχει καταγγείλει τον Γενικό Ελεγκτή στην αστυνομία και σε εποπτικές αρχές. Αλλού προβάλλει την 4η σύνοδο Κορυφής των επτά νοτίων χωρών της ΕΕ, που πραγματοποιήθηκε στη Ρώμη με τη συμμετοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι το βρέφος που βρέθηκε στα σκουπίδια δεν ήταν πεθαμένο.

ΚΥΠΕ – Κώστας Σταυρινός – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 11/01/2018 08:04

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: