Στην απόφαση να ακυρώσει την άδεια που είχε παραχωρήσει στο γερμανικό ερευνητικό πλοίο «Meteor» για επιστημονικές έρευνες στο Αιγαίο προχώρησε η ελληνική κυβέρνηση, αφού διαπιστώθηκε ότι οι Γερμανοί απευθύνθηκαν και στις τουρκικές αρχές ζητώντας άδεια για να προχωρήσουν σε έρευνες εντός μιας περιοχής της οποίας η αρμοδιότητα ανήκει στην Ελλάδα και μόνο. Φωτογραφία www.ldf.uni-hamburg.de

Η Ελλάδα ακύρωσε την άδεια του ερευνητικού Meteor: Τουρκική Navtex και για τα …Κύθηρα

Μετά την αποκάλυψη της ιστοσελίδας μας, ότι οι Τούρκοι εξέδωσαν NAVTEX για έρευνες του γερμανικού σκάφους METEOR ακόμα και στην περιοχή των Κυθήρων(!), η Ελλάδα αντέδρασε.

Το μεσημέρι της Τετάρτης η ελληνική κυβέρνηση ενημέρωσε το Πανεπιστήμιο του Αμβούργου για λογαριασμό του οποίου κάνει έρευνές το σκάφος, ότι δεν έχει πλέον άδεια και πρέπει να σταματήσει οποιαδήποτε δραστηριότητα.

Μάλιστα όπως αναφέρει η εφημερίδα Πρώτο Θέμα, σκάφος του λιμενικού προσέγγισε το METEOR, που βρίσκεται στην περιοχή της Λέσβου, και ενημέρωσε τον πλοίαρχο ότι δεν έχει πλέον άδεια για να συνεχίσει τις έρευνες. Οι αρμόδιοι του γερμανικού πλοίου απάντησαν ότι έχουν σταματήσει.

Ωστόσο το σκάφος του Λιμενικού παραμένει στην περιοχή και σύμφωνα με πληροφορίες οι Έλληνες αξιωματικοί έχουν οδηγίες να προχωρήσουν στη σύλληψη των αρμοδίων του πληρώματος αν επιχειρήσουν να κάνουν έρευνες, δεδομένου ότι πλέον δεν έχουν άδεια από την ελληνική κυβέρνηση.

ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΟΗΓΗΘΗΚΕ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ

Be the first to comment on "Η Ελλάδα ακύρωσε την άδεια του ερευνητικού Meteor: Τουρκική Navtex και για τα …Κύθηρα"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*