Η άστοχη δήλωση Αναστασιάδη για ΑΟΖ ενισχύει την τουρκική αδιαλλαξία, λένε οι Οικολόγοι




“Οι δηλώσεις του εκπροσώπου του κ. Ακιντζί, Μπαρίς Μπουρτζιού για δήθεν προκλήσεις από τους Ελληνοκυπρίους στην κυπριακή ΑΟΖ, το μόνο που κάνουν είναι να αποσαφηνίζουν τις πραγματικές προθέσεις της τουρκοκυπριακής ηγεσίας”, αναφέρουν οι Οικολόγοι.

“Αυτές δεν είναι άλλες, από την λειτουργία της ως βραχίονα του Nεοσουλτάνου Ερντογάν, στην Κύπρο.Εκτιμούμε οτι η πρόσφατη ατυχής δήλωση του κ. Αναστασιάδη για «τουρκοκυπριακή ΑΟΖ» έχει ενθαρρύνει τη αδιαλλαξία και την προκλητικότητα των Τούρκων.

Ο φυσικός πλούτος της Κύπρου ανήκει στον λαό της και η Κυπριακή Δημοκρατία, ως μοναδικό νόμιμο κράτος επί του νησιού, μπορεί και πρέπει να τον αξιοποιήσει. Η παραπάνω θέση είναι για εμάς η μόνη αποδεκτή.

Δυστυχώς βέβαια, φαίνεται πως τη θέση αυτή δε συμμερίζονται ούτε όσοι αναφέρονται σε “ΑΟΖ” του ψευδοκράτους, ούτε όσοι σπεύδουν να μιλήσουν για συνέχιση των συνομιλιών από το σημείο που διεκόπησαν, υιοθετώντας δηλαδή τις απαράδεκτες υποχωρήσεις του Κραν Μοντάνα. Εν πολλοίς, τη θέση αυτή δεν συμμερίζονται οι κύριοι Αναστασιάδης – Μαλάς, οι οποίοι φαίνεται να συμπλέουν με αγαστή συνεργασία και ομοθυμία στο κυπριακό (και όχι μόνον).

Έναντι του τουρκικού επεκτατισμού, που αποσκοπεί στον έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, αλλά και όσων στο εσωτερικό της τουρκοκυπριακής κοινότητας λειτουργούν ως φερέφωνα τους, χρειαζόμαστε μια νέα στρατηγική για την επίλυση του Κυπριακού. Μία στρατηγική που θα διασφαλίζει την ισότητα και την ισονομία όλων των πολιτών, σε ένα κράτος πραγματικά ανεξάρτητο”, καταλήγουν.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 16/01/2018 10:44

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: