H AEK αναδείχθηκε ισόπαλη (1-1) με την ΑΕΛ στη Λάρισα




Σοβαρή βαθμολογική απώλεια για την ΑΕΚ στην 18η αγωνιστική της Super League, καθώς έμεινε στο 0-0 εναντίον της ΑΕΛ στη Λάρισα. Ακίνδυνη επιθετικά η Ένωση, δεν μπόρεσε να διασπάσει την άμυνα των «Βυσσινί» κι έτσι ισοβαθμεί στην πρώτη θέση με τον Ολυμπιακό, όμως οι πρωταθλητές υποδέχονται αύριο (21/1) την Ξάνθη.

Οι επιλογές του Μανόλο Χιμένεθ αποσυντόνισαν την ΑΕΚ η οποία παρατάχθηκε με «πειραματική» ενδεκάδα, αντικαθιστώντας για ακόμα μία φορά τον βασικό της τερματοφύλακα! Αυτή τη φορά έπαιξε ο Μπάρκας, αντί για τον Τσιντώτα. Παρότι είχε την κατοχή της μπάλας σε πολύ μεγάλο ποσοστό, η Ενωση παρουσίαζε σαφέστατη αδυναμία στο δημιουργικό τομέα και ως εκ τούτου όλη η επιθετική της παρουσία συνοψίζεται σε ένα σουτ του Μπακασέτα, με τη μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ στο 34′. Από την άλλη πλευρά η ΑΕΛ έπαιξε πολύ πιο έξυπνα, αφήνοντας χώρους και απειλώντας στις αντεπιθέσεις.

Οι γηπεδούχοι έκαναν αισθητή την παρουσία τους με Ναζλίδη και Κρίζμαν στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, με το ματς όμως γρήγορα να βυθίζεται ξανά στη μετριότητα. Σκληρά μαρκαρίσματα, ένταση, πάθος ήταν τα κύρια χαρακτηριστικά όμως έλειπαν οι ευκαιρίες εκατέρωθεν. Ο Χιμένεθ προχώρησε σε διορθωτικές κινήσεις, μία λογική (Μασούντ για να περάσει καμιά μπαλιά!) και μία… παράλογη με την αντικατάσταση του Μάρκο Λιβαγια, η οποία ωστόσο ίσως και να οφείλεται στον εκνευρισμό που έβγαζε ο Κροάτης. Στο τελευταίο 20λεπτο οι φιλοξενούμενοι πίεσαν περιμένοντας να τους παρουσιαστεί η μεγάλη ευκαιρία απέναντι στην μαζική αμυντική γραμμή της ΑΕΛ. Μια ευκαιρία που δεν ήλθε ποτέ κι έτσι η επιθετικά ακίνδυνη ΑΕΚ, άφησε δύο πολύτιμους βαθμούς στη Λάρισα.

 
Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Κίτρινες: Λαγός, Γκόλιας, Ρέντζας, Φατιόν, Μασούρας, Χούμπτσεφ, Μπόζοβιτς – Αραούχο, Λιβάγια

Οι συνθέσεις:
ΑΕΛ (Ηλίας Φυντάνης):
Μπόζοβιτς, Ρέντζας, Ζίζιτς, Γκόλιας, Γουάλας, Φατιόν, Λαγός, Ντέλετιτς (53΄λ.τρ. Μασούρας), Μιλοσάβλιεβιτς, Κρίζμαν (86΄ Χούμπτσεφ), Ναζλίδης (90+2΄ Περόνε)
ΑΕΚ (Φελίπε Ουφάνο): Μπάρκας, Γκάλο, Λαμπρόπουλος, Τσιγκρίνσκι, Μπακάκης, Κονέ, Μοράν, Λιβάγια (76΄ Κλωναρίδης), Χριστοδουλόπουλος (68΄ Μασούντ), Μπακασέτας, Αραούχο.

* Αποβλήθηκε στο ημίχρονο ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ, Αλέξης Κούγιας για διαμαρτυρία προς τους διαιτητές της αναμέτρησης. Ο κ. Κούγιας βρισκόταν στον αγωνιστικό χώρο καθώς είχε δηλωθεί ως μεταφραστής

Γιώργος Μανταίος , ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: