Για μια νέα ελπιδοφόρα αλλαγή και μια νέα κοινωνική πλειοψηφία, μίλησε ο Σταύρος Μαλάς




«Ο λαός μίλησε. Μία νέα μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία εκφράζει πια τη θέλησή του, για μία πραγματική, δημιουργική και ελπιδοφόρα αλλαγή» δήλωσε ο υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας, Σταύρος Μαλάς μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών που τον φέρνει να περνά στον δεύτερο γύρο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη.

Με τη δύναμη και τη θέληση της κοινωνικής πλειοψηφίας, πρόσθεσε, αφήνουμε πίσω μας το χθες, βάζουμε τέλος στους διχασμούς του παρελθόντος, γυρίζουμε σελίδα κοιτάζοντας μπροστά το μέλλον με αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα.

«Στο δρόμο προς το δεύτερο γύρο όλοι μαζί θα βάλουμε τις βάσεις για την εθνική ενότητα. Από την επομένη των εκλογών θα είναι η μεγάλη μας δύναμη. Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, σύνεση και συναίνεση θα αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα επίλυσης του κυπριακού, επανένωσης και απελευθέρωσης της πατρίδας μας».

Ο κ. Μαλάς ευχαρίστησε όλους είτε τον ψήφισαν είτε όχι για την ωριμότητα που επέδειξαν σε αυτές τις εκλογές και ιδιαίτερα ο κίνημα της αριστεράς που σύσσωμο βρέθηκε δίπλα του. «Ένα ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου στις φίλες, τους φίλους και τους αφανείς αγωνιστές από όλα τα κοινωνικά και πολιτικά στρώματα που έδωσαν και κέρδισαν αυτή τη σπουδαία μάχη».

Ο κ. Μαλάς συνεχάρη τους ανθυποψήφιούς του για το δικό τους αγώνα τον οποίο έδωσαν με ευπρέπεια.

Ο κ. Μαλάς ανέφερε ότι με μετρημένα βήματα, ασφάλεια και αποτελεσματικότητα θα βελτιώσουμε την οικονομία μας με τρόπο που να αγγίζει τη ζωή όλων των ανθρώπων, με διαφανή και αξιοκρατική διακυβέρνηση, με κοινωνική αλληλεγγύη και παραγωγικές πρωτοβουλίες όλοι μαζί να δημιουργήσουμε προοπτικές στη νέα γενιά, συνθήκες ισότιμης συμμετοχής των γυναικών στο κοινωνικό και πολιτικό γίγνεσθαι.

«Μίλησα προς τους πολίτες με ειλικρίνεια για αυτά που πιστεύω. Θέλησα να αναπτύξω μια σχέση αλληλοσεβασμού με όλους. Ακόμα και με αυτούς που διαφωνώ». Γιατί, πρόσθεσε, η κοινωνία, μας ζητά επιτακτικά να αλλάξουμε πολιτική κουλτούρα και συμπεριφορά».

Ο Σταύρος Μαλάς είπε ότι απευθύνεται και πάλι προς τους πολίτες και τους καλεί να υπερβούν τις κομματικές τους προτιμήσεις και τις ιδεολογικές τους πεποιθήσεις. «Να συγκρίνουν με νηφαλιότητα τίς θέσεις των δύο υποψηφίων. Να κρίνουν τις δυνατότητές τους, τις δεσμεύσεις τους, τα χαρακτηριστικά τους. Να ξεχωρίσουν το νέο από το παλιό. Να αποφασίσουν με το χέρι στην καρδιά και το μυαλό στο αύριο που αξίζουν τα παιδιά τους».

Τους καλεί, ανέφερε, να βαδίσουν ένα διαφορετικό δρόμο, αυτό της δημιουργικής αλλαγής με ενότητα και σιγουριά. «Προχωράμε λοιπόν μαζί για μία κοινωνική συμμαχία όλων των Κυπρίων. Μια κοινωνική συμμαχία ευρείας αποδοχής, αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης. Μόνο μια τέτοια συμμαχία θα μπορέσει να μας οδηγήσει σε ένα καλύτερο αύριο». Γιατί η Κύπρος μας, είπε ο κ. Μαλάς, αξίζει κάτι πολύ καλύτερο.

Ερωτηθείς για τις επαφές ενόψει του δεύτερου γύρου των Προεδρικών εκλογών, ο Σταύρος Μαλάς είπε ότι οι επαφές θα γίνουν από τον ίδιο από αύριο για να καθορισθούν τα επόμενα βήματα, το πρόγραμμα δεν έχει καθοριστεί ακόμα και ο ίδιος θέλει να αφιερώσει λίγο χρόνο στην οικογένειά του, την οποία και ευχαρίστησε. Ευχαρίστησε δε και το κομμάτι της οικογένειάς του που είναι απών.

Απαντώντας σε άλλη ερώτηση ανέφερε ότι το μεγαλείο της πολιτικής είναι αυτό της διαχρονικής αξιοπιστίας. «Θέλω να κοιτάζω τους πολίτες στα μάτια και μετά τις 4 του Φεβράρη. Για μένα η εμπιστοσύνη των πολιτών σημαίνει πολλά και αυτό είναι που θέλουμε να αποδείξουμε στην πολιτική».

Ερωτηθείς εάν περίμενε το 30%, ο κ. Μαλάς είπε ότι οι πολίτες μίλησαν. «Το αποτέλεσμα έστειλε τα δικά του μηνύματα, τα οποία πρέπει να αξιολογήσουμε όλοι».

Κληθείς να στείλει ένα μήνυμα στους Τ/κ, ο Σταύρος Μαλάς είπε ότι οι συμπατριώτες Τ/κ είναι γεγονός ότι παρακολουθούν με αγωνία αυτή την εκλογική διαδικασία. «Το αποτέλεσμα δεν έχει κριθεί, αυτό όμως που σίγουρα έχει κριθεί είναι ότι η χώρα μας με αυτοπεποίθηση μπορεί να προχωρήσει με αποφασιστικά βήματα στον στόχο της επανένωσης». Και η επανένωση, ανέφερε, δεν χρειάζεται μόνο πολιτική αποφασιστικότητα, αλλά και κοινωνική συμμετοχικότητα και συνεχάρη τους Τ/κ που κάτω από αντίξοες συνθήκες, πριν λίγες ημέρες όρθωσαν το ανάστημά τους ενάντια στην κατοχή και έστειλαν ξεκάθαρα μηνύματα. «Ότι στην τ/κ κοινότητα υπάρχει ένα μεγάλο προζύμι, το οποίο πρέπει να αξιοποιήσουμε για να επανενώσουμε τη χώρα μας, την κοινωνία και την οικονομία».

Λίγο πριν τις 21.00, υπό την μουσική υπόκρουση του τραγουδιού «Dream changers», τα χειροκροτήματα και τις επευφημίες εκατοντάδων υποστηρικτών του ο Σταύρος Μαλάς κατέβηκε από τον πρώτο όροφο συνοδευόμενος από την σύζυγο και την κόρη του, τον ΓΓ του ΑΚΕΛ, την πρώην Επίτροπο, Αντρούλα Βασιλείου και άλλους υποστηρικτές του. Χαιρέτισε και αγκάλιασε τον κόσμο που τον περίμενε ενώ ακουγόταν και συνθήματα όπως «Ενότητα, ελπίδα, προοπτική, ψηφίζουμε Μαλά την μόνη επιλογή», «Εμπρός λαέ μην σκύβεις το κεφάλι, θα φράξουμε τον δρόμο στον Αναστασιάδη», «Η νέα γενιά ψηφίζει Μαλά».

ΚΥΠΕ – Ραλλή Παπαγεωργίου – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 28/01/2018 22:03

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: