Φόβοι για πολλούς νεκρούς στην Καμπούλ: Μέχρι ξημερώματα η επιχείρηση στο ξενοδοχείο




Τουλάχιστον δύο από τους τέσσερις ενόπλους, που εισέβαλαν σήμερα σε πολυτελές ξενοδοχείο της Καμπούλ, σκοτώθηκαν, ωστόσο έως αυτή την ώρα συνεχίζεται η ανταλλαγή πυροβολισμών εντός του κτιρίου του ξενοδοχείου Intercontinental, περισσότερες από τρεις ώρες μετά την έναρξη της επίθεσης.

«Οι επιχειρήσεις συνεχίζονται, ένας δεύτερος ένοπλος σκοτώθηκε. Επτά τραυματίες απομακρύνθηκαν από τον πρώτο και δεύτερο όροφο, που έχουν πλήρως εκκενωθεί. Όμως προχωράμε με αργούς ρυθμούς για να αποφύγουμε τους θανάτους αμάχων», από τους ένοικους και το προσωπικό, επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι.

«Οι ειδικές δυνάμεις αποβιβάστηκαν με ελικόπτερο στη στέγη του ξενοδοχείου» συμπλήρωσε ο ίδιος.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. Τα ΜΜΕ μεταδίδουν ότι υπάρχουν πολλοί νεκροί και τραυματίες. Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Εσωτερικών Νασράτ Ραχίμι επιβεβαίωσε επίσης ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί.

Η ομάδα των ενόπλων εισέβαλε στο ξενοδοχείο λίγο μετά τις 21.00 τοπική ώρα (19.30 ώρα Ελλάδας). Προκάλεσε μια έκρηξη για να ανοίξει δρόμο και κατόπιν άνοιξε πυρ εναντίον των φρουρών και των πελατών.

20/01/2018 23:02
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP- Reuters
Καμπούλ, Αφγανιστάν

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: