Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας (Α) και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας (Δ) σε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος,, στην αίθουσα Γερουσίας της Βουλής. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Εθνικό θέμα η ονομασία της ΠΓΔΜ: Δεν μπορεί να μπαίνει σε πλαίσιο μικροπολιτικής, λέει ο Ρήγας

Τηλεφωνική συνέντευξη στον Παύλο Τσίμα και το ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100,3 παραχώρησε ο Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Ρήγας, λίγες ώρες πριν την έναρξη της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε πως η θέση του κόμματός του είναι γνωστή και έχει παραμείνει σταθερή εδώ και χρόνια. «Θα έπρεπε να ξέρουμε», συμπλήρωσε, «ποια ακριβώς είναι και η θέση της ΝΔ επί του θέματος. Πρόκειται για ένα εθνικό θέμα και δεν μπορεί να μπαίνει σε πλαίσιο μικροπολιτικής.» Επεσήμανε πως η επίσκεψη του Πρωθυπουργού στον Αρχιεπίσκοπο είχε ως στόχο να μην δημιουργηθεί πόλωση σε αυτό το κρίσιμο για τη χώρα ζήτημα που πρέπει να λυθεί και επικρότησε τη στάση του Αρχιεπισκόπου, ο οποίος δείχνει εμπιστοσύνη στα θεσμικά όργανα της Πολιτείας και αναγνωρίζει πως τα εθνικά ζητήματα δεν πρέπει να γίνονται θέμα συλλαλητηρίου.

«Η Ελλάδα είναι πόλος σταθερότητας και ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων που αντιμετωπίζει πολλές δυσκολίες και αυτό είναι μια μεγάλη ευθύνη για την κυβέρνηση της χώρας» δήλωσε ο κ. Ρήγας, συμπληρώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αναλάβει μόνο την ευθύνη της ανάταξης της οικονομίας και της εξόδου της χώρας από την κρίση, αλλά και την ευθύνη αποτελεσματικότερης άσκησης εξωτερικής πολιτικής. Ερωτηθείς, για τις διαφωνίες των ΑΝΕΛ στο θέμα του ονόματος της ΠΓΔΜ, υποστήριξε πως «οι κυβερνήσεις συνεργασίας δεν είναι αναγκαίο να συμφωνούν σε όλα» και πως «η βάση της συνεργασίας μας με του ΑΝΕΛ οριοθετείται σε συγκεκριμένους στόχους».
Συζητώντας για την πορεία της οικονομίας, ο Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ υπενθύμισε πως η οικονομία της χώρας ήταν προβληματική πολύ πριν το πρώτο μνημόνιο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Επί εποχής Σημίτη ρωτούσαμε μέσα στη Βουλή πώς είναι δυνατόν να έχουμε ανάπτυξη 4% και το χρέος της χώρας να ανεβαίνει – φυσικά το ερώτημα δεν απαντήθηκε ποτέ». Παραδέχτηκε τις δυσκολίες που έφερε στη χώρα η μνημονιακή περίοδος των τελευταίων ετών, αλλά επεσήμανε πως έχουν πλέον θεσπιστεί μια σειρά μέτρων που αντιμετωπίζουν τα θεσμικά και δομικά προβλήματα της προηγούμενης περιόδου, στηρίζουν την πλειοψηφία της κοινωνίας που είχε πληγεί από τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων, αποτυπώνουν τον διαφορετικό προσανατολισμό μιας αριστερής κυβέρνησης και διαμορφώνουν την προοπτική για έξοδο της χώρας από την κρίση και την επιτροπεία.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

19/01/2018 14:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Αθήνα

Be the first to comment on "Εθνικό θέμα η ονομασία της ΠΓΔΜ: Δεν μπορεί να μπαίνει σε πλαίσιο μικροπολιτικής, λέει ο Ρήγας"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*