Ευχές αλλά και…σπόντες από τους υποψήφιους πριν αρχίσει το debate




Ο υποψήφιος Πρόεδρος Νικόλας Παπαδόπουλος ευχήθηκε να γίνει μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση κατά την αποψινή διακαναλική τηλεμαχία (debate), ενώ ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, δήλωσε ότι αναμένει νηφάλια έκθεση θέσεων και οράματος .

Προσερχόμενος στο στούντιο του ΡΙΚ για τη διακαναλική των πέντε βασικών υποψηφίων Προέδρων, ο κ. Παπαδόπουλος ευχήθηκε να έχουν μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση στην οποία θα μας επιτραπεί, όπως είπε, «να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για το Κυπριακό αλλά και για τα ζητήματα της εσωτερικής διακυβέρνησης».

Ερωτηθείς αν τον ικανοποιεί ο τρόπος που θα γίνει η συζήτηση, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι θα προτιμούσε να είχαν περισσότερες ευκαιρίες έτσι ώστε να μπορούν όλοι να παρουσιάσουν τις θέσεις τους.

«Ας ελπίσουμε τουλάχιστον απόψε ότι θα μας δοθεί αυτή η ευκαιρία», κατέληξε.

Να γίνει μια ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση στην τηλεμαχία, ευχήθηκε ο Ν. Παπαδόπουλος

Αναμένει νηφάλια έκθεση θέσεων και οράματος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης που διεκδικεί επανεκλογή στην προεδρία, προσερχόμενος στο ΡΙΚ για τη διακαναλική συνέντευξη των πέντε βασικών υποψηφίων Προέδρων είπε ότι προσέρχεται στη διακαναλική “με την ελπίδα ότι μέσα από ένα νηφάλιο διάλογο θα μπορέσουμε να εκθέσουμε ο καθένας είτε τους οραματισμούς, είτε εμείς ως Κυβέρνηση τα επιτεύγματα της διακυβέρνησης”.

Συνεχίζοντας διευκρίνισε ότι τα επιτεύγματα, επιτεύχθηκαν σε συνεργασία με τις πολιτικές δυνάμεις, τις συνδικαλιστικές και εργοδοτικές οργανώσεις, τις θυσίες του λαού και γενικότερα με ένα συγκροτημένο και συγκεκριμένο σχεδιασμό.

Στη διακαναλική ακόμα θα εκθέσουμε το όραμα για την επόμενη πενταετία, συνέχισε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δηλώνοντας βέβαιος ότι όλοι θα νιώθουμε ότι δεν υπάρχουν αντίπαλοι απόψε.

«Η δική μου πεποίθηση είναι ότι αντίπαλοι μας είναι τα προβλήματα του λαού», πρόσθεσε δηλώνοντας ότι επιθυμεί μέσα από νηφαλιότητα να κτίσουμε γέφυρες, να δημιουργήσουμε προοπτικές και προϋποθέσεις, έτσι ώστε η νέα πενταετία να μας βρει κοινά συνεργαζόμενους στην αντιμετώπιση των προβλημάτων του λαού.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του υποψηφίου Προέδρου Σταύρου Μαλά ότι επιθυμούσε περισσότερες τηλεμαχίες, αλλά ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν ήθελε, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε πως δεν θα πρέπει να νομίζουμε ότι στην Κύπρο ανακαλύπτουμε νέες διαδικασίες και παρατήρησε ότι στη Γαλλία έγινε ένα debate, στη Γερμανία έγινε ένα debate μεταξύ Μέρκελ – Σουλτς, στην Ιταλία δεν έγινε κανένα, στην Ισπανία δεν έγινε κανένα.

Περαιτέρω παρατήρησε ότι ο κάθε υποψήφιος είχε την ευκαιρία, καθώς τα ΜΜΕ «μας έδωσαν την ευκαιρία να εκθέσουμε τα προγράμματα μας, διευκρινίζοντας ότι αυτό που αποφεύγεται είναι συζητήσεις με χαρακτηρισμούς, καθώς άκουσε τόσα και τόσα και σκέφθηκε να διατηρηθεί ένα επίπεδο.

«Απόψε δίνεται η ευκαιρία στον καθένα να αναπτύξει τα όσα ο ίδιος πιστεύει, ότι μπορούν να βοηθήσουν τη χώρα», είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχόμενος καλή επιτυχία.

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/01/2018

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: