Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς (Α) με τον ομόλογό του από τα Σκόπια Nikola Dimitrov (Δ) στο Υπουργείο Εξωτερικών, στην Αθήνα. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Προετοίμασαν τη συνάντηση της Νέας Υόρκης Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ: Εποικοδομητική η συνομιλία, λέει το ΥΠΕΞ

Την κοινή προσδοκία τους για παρουσίαση, στην επερχόμενη συνάντηση της 17ης Ιανουαρίου, από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ, Μάθιου Νιμιτς, ενός αρχικού πλαισίου εντός του οποίου θα προωθηθεί η διαδικασία στο ζήτημα της ονομασίας, εξέφρασαν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και πΓΔΜ, Νίκος Κοτζιάς και Νικόλα Ντιμιτρόφ κατά τη συνάντησή τους σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν τη μεθοδολογία η οποία θα ακολουθηθεί για την προσέγγιση των δύο πλευρών και το πλαίσιο που αφορά στο ζήτημα της ονομασίας, ενώ συμφώνησαν να αναλάβουν ενεργότερο ρόλο στις συζητήσεις για να υπερβούν τη διαφορά στο θέμα του ονόματος.

Η συνάντηση, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΥΠΕΞ, ήταν εποικοδομητική και πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του τακτικού διαλόγου και διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών, προς ενίσχυση της διαφάνειας και της αμοιβαίας εμπιστοσύνης.

Επίσης, οι δύο άνδρες εστίασαν στην προώθηση των διμερών σχέσεων και της συνεργασίας σε ένα ευρύτερο πλαίσιο που σχετίζεται με τα υφιστάμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και άλλα ζητήματα ενόψει των επόμενων συναντήσεων υψηλού επιπέδου μεταξύ των δύο χωρών.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

11/01/2018 19:42
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σοφία Αραβοπούλου
Αθήνα

Be the first to comment on "Προετοίμασαν τη συνάντηση της Νέας Υόρκης Κοτζιάς και Ντιμιτρόφ: Εποικοδομητική η συνομιλία, λέει το ΥΠΕΞ"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*