Επετειακή συναυλία αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, στις 13 Ιανουαρίου




Επετειακή συναυλία για τα 60 χρόνια από την ίδρυση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και τα 20 χρόνια λειτουργίας του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης, αφιερωμένη στον πρώτο επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος ΜΕΤ, Μίκη Θεοδωράκη και το έργο του, θα δοθεί το Σάββατο 13 Ιανουαρίου, στις 21:00, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης-ΜΜΘ (κτίριο Μ1-Αίθουσα Φίλων Μουσικής).

Ο πρόεδρος του ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης, Νικήτας Μυλόπουλος δήλωσε στο ραδιόφωνο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, “Πρακτορείο 104,9 Fm” ότι “η είσοδος είναι δωρεάν, και ο κόσμος μπορεί να προσέλθει από τις 19.00 για να πάρει τα δελτία εισόδου” και πρόσθεσε ότι “η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στον Μίκη Θεοδωράκη, τον πρώτο διδάκτορα του τμήματος Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης”.

Ο ίδιος ανέφερε ότι “είναι σημαντικό ότι όλα τα έργα θα παιχτούν από φοιτητές του τμήματος και θα είναι μια συναυλία αντάξια του μεγάλου μουσικοσυνθέτη”.

Πριν από την έναρξή της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί δημόσια τελετή, κατά τη διάρκεια της οποίας θα υπογραφεί συμφωνία συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης (ΟΜΜΘ).

Ο κ. Μυλόπουλος είπε ότι “πρόκειται για ένα σύμφωνο που προβλέπει την αμοιβαία αξιοποίηση των χώρων των δύο φορέων και την πρακτική άσκηση των φοιτητών του πανεπιστημίου, συνεργασία σε προγράμματα δια βίου μάθησης, είναι μια πολυεπίπεδη συνεργασία στο πλαίσιο της νέας ταυτότητας του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης”.

Τη συναυλία θα χαιρετίσει, με μήνυμά του, το οποίο θα αναγνωσθεί πριν από την εκδήλωση, ο Μίκης Θεοδωράκης.

Οσον αφορά στην νεά χρονιά, το 2018 το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης έχει προγραμματίσει 70 εκδηλώσεις, τόνισε ο κ. Μυλόπουλος.

Τη συνέντευξη πήρε η Αλεξάνδρα Χατζηγεωργίου

Επιμέλεια Ολγα Καρβουνιάρη , AΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: