Δυσκολίες για Ερντογάν σε τυχόν β’ γύρο προεδρικών εκλογών στην Τουρκία, προβλέπει δημοσκόπηση




Δεύτερο γύρο για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία προβλέπει δημοσκόπηση της εταιρείας ερευνών SONAR, εκτιμώντας ότι στην περίπτωση αυτή, ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα δυσκολευτεί.

Η δημοσκόπηση της SONAR προβλέπει σε περίπτωση πρόωρων προεδρικών εκλογών 38,9% για τον Ταγίπ Ερντογάν και 18,9% για τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP) τον οποίο δεν έχει ακόμη καθορίσει. Για την αρχηγό του κόμματος IYI (Καλό Κόμμα) προβλέπει 15,3%. Στο δεύτερο γύρο ωστόσο ο Τούρκος Πρόεδρος θα αντιμετωπίσει δυσκολίες, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Για το ενδεχόμενο πρόωρων γενικών εκλογών προβλέπει 34,43% για το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) ενώ για το Κόμμα Εθνικής Δράσης (ΜΗΡ) προβλέπει ότι δεν θα καταφέρει να περάσει το εκλογικό όριο λαμβάνοντας 7,09%. Για το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) προβλέπει 22,37%, για το κόμμα ΙΥΙ (Καλό Κόμμα) 12,57% και για το φιλοκουρδικό κόμμα HDP 9,53%.

Από την άλλη η εταιρεία KONDA εκτιμά ότι σε περίπτωση πρόωρων γενικών εκλογών τρία κόμματα ενδέχεται να μείνουν κάτω από το όριο του 10% που χρειάζεται για να μπουν στην τουρκική εθνοσυνέλευση. Με βάση τη νέα ρύθμιση οι προεδρικές εκλογές με τις γενικές εκλογές θα πραγματοποιηθούν την ίδια μέρα.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου – ΤΟΥΡΚΙΑ/Κωνσταντινούπολη 15/01/2018 16:07

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: