ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ – Ο βουλευτής της ΝΔ Νίκος Δένδιας μιλάει στη συζήτηση του πολυνομοσχεδίου. ΑΠΕ-ΜΠΕ, Αλέξανδρος Μπελτές
Την άποψη ότι τα συλλαλητήρια δεν ωφέλησαν στην προώθηση των εθνικών θεμάτων εξέφρασε ο πρώην υπουργός και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Δένδιας μιλώντας στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα» που κυκλοφορεί αύριο.

«Η ιστορική εμπειρία έχει αποδείξει ότι τα συλλαλητήρια δεν βοήθησαν τελικά στην προώθηση των εθνικών θεμάτων κατά επωφελή τρόπο. Αναγνωρίζω, βεβαίως, ότι πράγματι αποτελούσαν έκφραση της διαμαρτυρίας της κοινής γνώμης για τον σφετερισμό του ονόματος της Μακεδονίας και ότι για τους περισσότερους συμμετέχοντες τα κίνητρα ήταν αγνά. Από εκεί και πέρα, όποιο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας θέλει να συμμετάσχει ως άτομο έχει το δικαίωμα να το πράξει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος εξηγεί πως η εθνική γραμμή που χάραξε ο Κώστας Καραμανλής στο Βουκουρέστι, δεν έχει αλλάξει, ενώ δεν παρέλειψε να στρέψει τα «πυρά» του κατά της κυβέρνησης με αφορμή την αύξηση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, λέγοντας: «Σε όσα τεχνάσματα κι αν καταφύγει η κυβέρνηση, ακόμη και μέσω ‘μεταγραφών’ δύσκολα θα αποφύγει το πικρό ποτήρι της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Εγγραφή στο δωρεάν newsletter του HellasJournal

* indicates required

Latest of HellasJournal