“Δεν μπορεί να χαρίζει την Κύπρο στους τουρκοκύπριους”: Σφοδρή επίθεση Αλληλεγγύης σε Κασουλίδη




“Ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης μπορεί να μοιράζεται ότι του ανήκει, με όποιον γουστάρει. Η πατρίδα μας όμως, το νησί μας, δεν του ανήκει ή μάλλον του ανήκει όσο ανήκει σε όλους μας, εξ αδιαιρέτου”, αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αλληλεγγύη.

“Συνεπώς δεν μπορεί να χαρίζει την Κύπρο στους «συμπατριώτες τους Τουρκοκύπριους». Μόνο την προσωπική του περιουσία μπορεί να μοιράζεται με όποιον θέλει. Δεν μας ρώτησε και δεν έχει καμιά εξουσιοδότηση από κανένα να μοιραστεί το νησί μας με τους Τουρκοκύπριους.

Οι Τουρκοκύπριοι έχουν ΟΛΑ τα δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών στην Κύπρο, έχουν ΟΛΑ τα δικαιώματα στην περιουσία τους σε όλο το νησί, έχουν το δικαίωμα της ψήφου, του εκλέγειν και εκλέγεσθαι, έχουν δηλαδή ΟΛΑ τα πολιτικά, ανθρώπινα και περιουσιακά δικαιώματα και έχουν το δικαίωμα της απόλυτης προστασίας τους από τις δυνάμεις ασφαλείας του κράτους.
Εμείς λέμε απερίφραστα ότι έχουν το δικαίωμα να υπηρετούν στην δημόσια υπηρεσία χωρίς ποσοστώσεις φτάνει να είναι ικανοί και άξιοι, έχουν το δικαίωμα να εκλέγονται στην Προεδρία της Δημοκρατίας φτάνει να είναι καλοί Κύπριοι. Έχουν δικαίωμα στην εκπαίδευση, στην θρησκεία, στην γλώσσα τους, στον πολιτισμό και στην παραδόσεις τους και -αν αισθάνονται τούρκοι- έχουν το δικαίωμα της περηφάνειας για την εθνότητα τους. Αλλά οφείλουν να είναι καλοί κύπριοι πολίτες.

Δεν έχουν κανένα υπέρ-δικαίωμα να μοιράζονται την κυριαρχία, εδάφη του νησιού μας που δεν τους ανήκουν, τον αέρα, τις θάλασσες και τον πλούτο του παρά μόνο όσα δικαιούται και ο κάθε Ελληνοκύπριος ατομικά. Δεν δικαιούνται να έχουν κανένα υπέρ-προνόμιο, γιατί κανείς δεν έχει πολιτικά υπέρ-προνόμια σε κανένα σύγχρονο δημοκρατικό κράτος.

Ο κύριος Κασουλίδης ας απαντήσει στις αιμοσταγείς κραυγές του Αλ Μπαϋράκ και ας απέλθει ως παταγωδώς αποτυχών”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 02/01/2018 13:05

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: