Ισχυρός σεισμός 4,4 ρίχτερ αναστάτωσε την Αθήνα: Καθησυχαστικοί οι σεισμολογοι




Τελικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών ανακοίνωσε πως οι σεισμογράφοι των τεσσάρων φορέων συγκρότησης του Εθνικού Σεισμολογικού Δικτύου κατέγραψαν στις 22:24 ασθενή σεισμική δόνηση, με μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που προέρχεται από απόσταση 24 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας όπου εντοπίζεται και το επίκεντρο της δόνησης.

Αρχικά το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο είχε αναφέρει ότι η σεισμική δόνηση ήταν 4,2 Ρίχτερ με το επίκεντρο 27 χιλιόμετρα ΒΑ της Αθήνας.

Σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γ. Χουλιάρα προέρχεται από τον ίδιο εστιακό χώρο που έδωσε το σεισμικό σμήνος στις 9 του μηνός όπου σε 10 ώρες σημειώθηκαν 18 σεισμικές δονήσεις.

Στην περιοχή της Σταμάτας τοποθετεί το επίκεντρο του σεισμού ο πρόεδρος του Οργανισµού Αντισεισµικού Σχεδιασµού και Προστασίας (ΟΑΣΠ) καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας. Πρόκειται για το βόρειο άκρο του επικέντρου που έδωσε το σμήνος σεισμών της περασμένης εβδομάδας .

Σύμφωνα με τον κ. Λέκκα η περιοχή δεν έχει μεγάλα ρήγματα και ως εκ τούτου δεν αναμένεται κάτι μεγάλο.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική μέχρι στιγμής δεν αναφέρθηκαν ζημιές.

Η ισχυρή σεισμική δόνηση αναστάτωσε τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής του Μαραθώνα με αποτέλεσμα πολλοί να πεταχτούν έντρομοι από τα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία το εστιακό βάθος ηταν περίπου πέντε χιλιόμετρα.

 

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: