“Αριστοφανικό αριστούργημα” οι δηλώσεις μου, λέει ο Ζουράρις: “Δεν παραδίδω τη βουλευτική έδρα”




Απλώς “αριστοφανικό αριστούργημα” χαρακτήρισε ο Κώστας Ζουράρις την συνθηματολογία γηπέδου που χρησιμοποίησε στην επίμαχη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη και οδήγησε τελικά στην παραίτησή του.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Κώστας Ζουράρις είπε ότι υπέβαλε παραίτηση διότι είναι ευγενής. Εκφέροντας τη μυστηριώδη φράση “δεν είναι όλοι Ζουράριδες”, άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα παραδώσει τη βουλευτική του έδρα, την οποία χαρακτήρισε “προσωπική”, συμπληρώνοντας πως “δεν έχω ιδέα αν είμαι ακόμα στην κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ”.

Αφού υπερασπίστηκε και προηγούμενες αμφιλεγόμενες δηλώσεις του σχετικά με τα νησιά του Αιγαίου, αλλά και τις μαθητικές εκδρομές, δήλωσε πως θα ψηφίσει, σήμερα, το πολυνομοσχέδιο, αλλά τάχθηκε υπέρ της διεξαγωγής δημοψηφίσματος για τον ονομασία της ΠΓΔΜ.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=wA8zjtzU9LE

Όπως είναι γνωστό ο πρώην, πλέον, υφυπουργός Παιδείας επιτέθηκε με φράσεις πεζοδρομίου κατα των οπαδών του Ολυμπιακού αλλά και κατά του Άρη.

Οι φράσεις του αυτές προκάλεσαν την έντονη αντίδραση του βουλευτή του κόμματος Δημήτρη Καμμένο, ο οποίος έφτασε στο σημείο να θέσει υπό μορφή τελεσιγράφου την απομάκρυνση Ζουράρι από την κυβέρνηση κι από τους ΑΝΕΛ, με την φράση “Ή αυτός ή εγώ”.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο κύριος Ζουράρις μιλώντας στη ραδιοφωνική εκπομπή “Τα Παιδιά της Πιάτσας” του σταθμού της Θεσσαλονίκης “Metropolis 95,5”, επιτέθηκε στους οπαδούς του Ολυμπιακού παραφράζοντας ένα σύνθημα του ΠΑΟΚ: «Βουντού, βουντού, βουντού και μια καρφίτσα μαύρη, στο κατώτερο τμήμα του στεατοπυγικού μου συστήματος καθίσανε 10.000 γαύροι…». Ο κύριος Ζουράρις δεν σταμάτησε όμως εκεί. Όταν ρωτηθηκε για την άλλη ομάδα της Θεσσαλονίκης τον Άρη απάντησε: “Και ποιός γ@μ@ει τον Άρη”.

Ο Κώστας Ζουράρις, υπέβαλε την παραίτηση του μετά το σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για τον Ολυμπιακό και τον Άρη. Η πράξη του ήταν αναμενόμενη, καθώς τόσο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όσο και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ Πάνος Καμμένος οργίστηκαν και απέρριψαν τις απρεπείς δηλώσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρώην υφυπουργός Παιδείας έστειλε επιστολή στο γραφείο του πρωθυπουργού με την παραίτησή του. Μάλιστα, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, είχε προηγηθεί τηλεφωνική επικοινωνία του κυρίου Καμμένου με τον κύριο Ζουράρι κατά την οποία του ζήτησε να υποβάλει την παραίτηση του. Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο ο πρωθυπουργός θα λάβει τις σχετικές αποφάσεις μετά την αυριανή συζήτηση στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο.

Αντίδραση ΝΔ

Για «κατάντια» και «εκφυλισμό» της κυβέρνησης κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία σχετικά με τις υβρεολόγιο του υφυπουργού Παιδείας Κώστα Ζουράρι κατά οπαδών του Ολυμπιακού και του Άρη. Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Με τις τελευταίες δηλώσεις του ο Κώστας Ζουράρις έγινε πια το σύμβολο του εκφυλισμού και της κατάντιας αυτής της κυβέρνησης. Το πρόβλημα της χώρας δεν είναι ο Ζουράρις, αλλά ο άνθρωπος που επέλεξε Ζουράριδες να κυβερνούν».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: