Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας και η σύντροφός του Μπέτυ Μπαζιάνα, ακούνε τα Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από το Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας, στο Μέγαρο Μαξίμου, Αθήνα, Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ, ANDREA BONETTI

Απάντηση στον κ. Ιγνατίου: Μήπως γι’ αυτόν το λόγο ζητήθηκε ακύρωση της απόφασης για το άσυλο;

Κείμενο ΕΙΔΙΚΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΤΗ

Άστραψαν και βρόντηξαν πολλοί αρθρογράφοι, με πρώτο τον ιδρυτή και διευθυντή αυτής της ιστοσελίδας που συχνά φιλοξενεί κείμενά μου με το ψευδώνυμο «Ειδικός Συνεργάτης», αλλά και οι κριτές των πάντων που λυμαίνονται τα κοινωνικά δίκτυα, για την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να υποβάλει «αίτηση ακύρωσης κατά της απόφασης παροχής ασύλου της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Προσφυγών».

Και δεν αναρωτήθηκε κανένας εάν πίσω από αυτή την πράξη υπήρχε μία έστω διπλωματική σκοπιμότητα ή παίχθηκε ένα διπλωματικό παιγνίδι.

 • Όπως για παράδειγμα εάν η αίτηση ακύρωσης έγινε για τα «μάτια» του Σουλτάνου Ερντογάν και όχι επειδή το πιστεύουν ο πρωθυπουργός της χώρας μας, Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του, ανάμεσά τους και ο διπλωμάτης Ευάγγελος Καλπαδάκης, εναντίον του οποίου χύθηκε όξος και χολή και ελέχθηκε με απαράδεκτο τρόπο η προσωπική του ζωή.

Η κατάσταση στη χώρα μας έχει ξεφύγει εντελώς και είμαστε έτοιμοι να βρίσουμε και να καταγγείλουμε ο ένας τον άλλο, ακόμα και να εκτοξευθούν κατηγορίες για «προδότες» και «προδοσίες».

Σε αντίθεση με τόσους που κατέληξαν σε αυθαίρετα συμπεράσματα και έδωσαν με τα κείμενά τους τον τόνο για να κατηγορηθεί ο Πρωθυπουργός ότι συμφώνησε με τον Ταγίπ Ερντογάν να του παραδώσει τους οκτώ πραξικοπηματίες στρατιωτικούς, πολλοί άλλοι άνθρωποι πιστεύουμε ότι ο κ. Τσίπρας σέβεται περισσότερο από τον καθένα την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία δεν ελέγχεται από την κυβέρνησή του, αλλά από άλλα κέντρα. Όποιος παρακολουθήσει με προσοχή τις αποφάσεις των δικαστών αντιλαμβάνεται εύκολα ότι πρόκειται για κέντρα που ελέγχονται από ολιγάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες, οι οποίοι ήταν μόνιμοι τρόφιμοι των κρατικών ταμείων, πριν ανέλθει στην εξουσία ο σημερινός Πρωθυπουργός.

 • Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν έπραξαν καμία παρανομία αιτούμενοι ακύρωσης της απόφασης παροχής ασύλου στον ένα εκ των οκτώ πραξικοπηματιών. Ήταν συνεπείς στη εκφρασμένη θέση τους, όπως πολύ ορθά αναφέρει η κυβερνητική ανακοίνωση.

Στη σημερινή Ελλάδα, όπου τα μέσα ενημέρωσης ελέγχονται από τα γνωστά συστήματα των ολιγαρχών, δεν αντέχεται η αντίθετη άποψη. Είναι η πρώτη φορά στην ελληνική πολιτική ιστορία όπου η αντιπολίτευση διαθέτει μαζί της και την συνδράμουν τη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης. Γι’ αυτό έχουν τόσο απαξιωθεί και ούτε τους διαβάζουν, ούτε τους βλέπουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες. Μία ματιά στα ποσοστά των καναλιών και στις κυκλοφορίες των εφημερίδων, που έχουν καταρρεύσει, αποδεικνύει του λόγου το αληθές… Είναι τυχαίο κ. Ιγνατίου, ότι το κανάλι σας το MEGA, που δεν έχει δελτίο ειδήσεων -και ειλικρινά λυπάμαι γι’ αυτό- γράφει νούμερα υψηλά μόνο με τις ταινίες και τα σήριαλ;

Η Ελλάδα αντιμετωπίζει ποικίλους κινδύνους, αλλά αντέχει. Το 2018 θα είναι η χρονιά κατά την οποία η χώρα μας θα εγκαταλείψει μια για πάντα τα Μνημόνια. Είναι η χρονιά που θα φέρει τη μεγάλη αλλαγή για την Ελλάδα μας. Και είναι αυτήν την αλήθεια που δεν αντέχουν όσοι επιτέθηκαν με σφοδρότητα και με μίσος εναντίον του Πρωθυπουργού. Χωρίς να σκεφθούν -όπως έγραψε στο επίμαχό κείμενό του και ο κ. Ιγνατίου- ότι «έχουμε να κάνουμε με ένα ψυχασθενή ηγέτη -εννοεί τον Ερντογάν-, που δρα, αντιδρά και φέρεται απρόβλεπτα και σκληρά»

Μήπως είναι αυτός ο λόγος που ο κ. Τσίπρας επέλεξε να «ημερέψει» το θηρίο αντί να γίνει ο αγαπητός των εθνικιστών, οι οποίοι ξεφύτρωσαν και στα κόμματα που αντιπροσωπεύουν τον νεοφιλελευθερισμό στην Ελλάδα. Διότι είναι εθνικισμός να εγκολπώνεται κανείς τους πραξικοπηματίες και να καθυβρίζει τον Πρωθυπουργό, που έχει μέλημα του την προστασία της χώρας.

12 Comments on "Απάντηση στον κ. Ιγνατίου: Μήπως γι’ αυτόν το λόγο ζητήθηκε ακύρωση της απόφασης για το άσυλο;"

 1. Neofytos Efstratiou | January 1, 2018 at 3:58 AM | Reply

  Ο “ειδικός συνεργάτης” πέφτει σε ένα – ηθελημένο ή αθέλητο” βασικό όμως λάθος. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκή κυβέρνηση που να θέλει να φιλοξενήσει πραξικοπηματίες άλλων δημοκρατικά εκλεγμένων – και δημοκρατικά δρώντων – κυβερνήσεων. Ο λόγος της άρνησης της εκδόσεως είναι η αναμενόμενη από την Τουρκία του Ερντογάν παντελής έλλειψη δικαίου – απο την κράτηση έως την “δίκη”. Όσο για την φτηνή δικαιολογία περί απόπειρας εξημέρωσης του θηρίου, είναι τουλάχιστον γελοία αν όχι και υποτιμητική για όποιον την χρησιμοποιεί. ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΑΝ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΤΝΗ ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΣΥΛΟΥ?? Θα ζητήσει απο τον Ερντογάν έλεος γιατί η δικαιοσύνη αποφάσισε αλλιώς?? Η θα ισχυριστεί ότι εκείνη έκανε το διπλωματικό της καθήκον αλλά η δικαιοσύνη έπραξε τα αντίθετα?? Είναι λοιπόν τουλάχιστο γελοίο και προκλητικά αφελείς η δικαιολογίες που χρησιμοποιεί τόσο η κυβέρνηση όσο και ο “ειδικός συνεργάτης”

 2. Αφελης και επικυνδινος ” ειδικος συνεργάτης” ο οποιος φυσικα είναι ελευθερος να λεει την αποψη του. Εγω λεω ότι η Ελλαδα μας εχει αυτά τα χαλια και διοτι υπαχουν ομοιοι του.

 3. Κατά την αντίληψή μου, ο “Ειδικός Συνεργάτης” σφάλλει πλήρως. Η ενέργεια της κυβέρνησης να αιτηθεί την ακύρωση της απόφασης της Δευτεροβάθμιας Επιτροπής Ασύλου, βλάπτει τα μόνιμα και διαχρονικά συμφέροντα του Έθνους στα ακόλουθα σημεία :

  – Ιστορική εικόνα του Έθνους :
  ——————————
  Οι λαοί, πορεύονται στον ρού της Ιστορίας, έχοντας στο σκευοφυλάκιό τους, τις ιδέες, τις αξίες και τις αρετές, που τους κρατούν ζωντανούς και διασφαλίζουν την ιστορική τους επιβίωση δια μέσου των αιώνων. Η ιστορική μας επιβίωση και η ύπαρξή μας στο σήμερα, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ στο τεράστιο ιστορικό και πολιτισμικό μας κεφάλαιο, το οποίο αποκτήθηκε ανά τους αιώνες με μόχθο και υπέρμετρες θυσίες.
  Όσο και αν εμείς οι σημερινοί, καταλήξαμε κακόγουστοι παλιάτσοι γεμάτοι από τον φιγουράτο ιδεασμό της ένδοξης καταγωγής μας αλλά ανάξιοι αυτής, το γεγονός του ανεπανάληπτου ιστορικού και πολιτισμικού μας φορτίου παραμένει.
  Η συγκεκριμένη ενέργεια της Κυβέρνησης, ΠΛΗΤΕΙ ακριβώς το πολύτιμο Ιστορικό μας κεφάλαιο.

  – Ζημία στο Διπλωματικό κεφάλαιό μας:
  =====================================
  ΔΕΝ είναι διπλωμάτης, ούτε κάν πολιτικός επιστήμων. Ωστόσο, μπορώ να αντιληφθώ ότι, στις διεθνείς σχέσεις, ο σεβασμός που εμπνέεις αποτελεί μέγιστο κεφάλαιο, αλλά, κατακτάται με μακροχρόνια προσπάθεια, πολύ μόχθο και Αξιοπιστία. Αξιοπιστία σημαίνει, μεταξύ άλλων, να ΜΗΝ υποχωρείς από καίριες θέσεις σου, πείθωντας ταυτοχρόνως ότι είσαι αποφασισμένος να πολεμήσεις γι’ αυτές. Η κυβέρνηση εμφανίζεται ΗΔΗ ως ψοφοδεές σκυλί έναντι της απειλούσης Τουρκίας. Ποιός θα εμπιστευθεί μία κυβέρνηση η οποία υποχωρεί από καίριες θέσεις, εκφοβιζόμενη;
  Ακόμα, η φράση της κυβέρνησης “οι Τούρκοι φυγάδες δεν είναι ευπρόσδεκτοι στην χώρα μας”, φέρνει έντονα στο νού το γεγονός ότι, ούτε και ο Οτσαλάν ήταν ευπρόσδεκτος στην χώρα μας και, γνωρίζουμε όλοι που κατέληξε, με δική μας ευθύνη. Ως τρίτος, ήδη σκέπτομαι έντονα ότι αυτή η φράση, αποτελεί προεόρτιο επανάληψης της ίδιας ιστορίας όπως και στον Οτσαλάν. Και μόνο η σκέψη, πλήττει σημαντικά το διπλωματικό μας κεφάλαιο.

  Γιά την ανάπτυξη της άποψής μου, ως ανωτέρω, χρησιμοποίησα τις λέξεις “Έθνος” και “Αξιοπιστία”. Θεωρώ ότι, χωρίς αυτές τις δύο λέξεις, η επιχειρηματολογία μου θα μπορούσε γίνει αποδεκτή, στο πλαίσιο συζήτησης, από κάθε κυβερνητικό προπαγανδιστή.
  Αλλά, από την άλλη μεριά, η απουσία αυτών των λέξεων, θα καθιστούσε περιττή κάθε απόπειρα επιχειρηματολογίας.

 4. Η ΑΛΛΗ ΟΨΗ ΤΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ | January 1, 2018 at 11:49 AM | Reply

  ΑΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ.
  ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΥΡΙΚΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΟΛΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΑΝΕ.ΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΕΙΔΗΜΟΝΕΣ;
  ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΣΚΕΙΤΑΙ ΣΤΕΙΡΑ ΚΡΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΙΟ ΕΥΚΟΛΟ.Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΟΜΩΣ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΜΕΧΡΙ Ν ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΕΙ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΘΕΙ ΠΟΛΥΣ ΧΡΟΝΟΣ ΑΡΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΝΑΙ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΧΡΟΝΟ ΜΑΚΡΙΑ ΑΠΟ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ ΜΕ ΣΤΑΘΕΡΕΣ ΠΡΟΝΟΗΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΣΟΦΕΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΧΕΙΡΙΣΜΟ ΤΗΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ.ΤΟΝ ΕΡΤΟΓΑΝ ΛΙΓΟ ΠΟΛΥ ΤΟΝ ΖΗΣΑΜΕ ΤΟΝ ΖΟΥΜΕ ΓΕΝΙΚΩΣ ΤΟΝ ΠΡΑΞΑΜΕ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΔΙΑΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΞΕΡΟΥΜΕ; ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ.ΠΡΩΤΑ ΚΑΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ ΚΑΙ
  ΜΕΤΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΟΛΑ.ΑΣ ΑΝΑΛΟΓΙΣΤΟΥΜΕ ΕΠΠΤΕΛΟΥΣ ΠΡΙΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΤΙΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΗΨΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΜΕ ΩΣ ΓΝΗΣΙΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΠΟΝΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΓΑΠΟΥΝ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΥΠΕΡΟΧΗ ΧΩΡΑ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΜΑΝΑ ΕΛΛΑΔΑ

 5. Κύριε Ιγνατίου δεν πρέπει να μας γνωρίσετε το όνομα του “ειδικου συνεργάτη” αρθρογράφου για να ξέρουμε εμείς που ακολουθούμε την σελίδα σας με ποιόν έχουμε να κάνουμε.

 6. Petros Ioannou | January 1, 2018 at 4:24 PM | Reply

  > ο κ. Τσίπρας σέβεται περισσότερο από τον καθένα την ελληνική Δικαιοσύνη, η οποία δεν ελέγχεται από την κυβέρνησή του, αλλά από άλλα κέντρα.

  Διερωτώμαι αν ο ειδικός συνεργάτης διαβάζει αυτά που γράφει. Κ. Συνεργάτη δεν σας ανησυχεί το ότι ο Κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση σέβεται κάτι που ελέγχετε από ξένα κέντρα; Δεν σας ανησυχεί ότι η δικαιοσύνη της χώρας ελέγχετε από άλλα κέντρα; Δεν είναι αυτό ποιο σημαντικό πρόβλημα από το θέμα προς συζήτηση; Γιατί δεν διαμαρτύρεστε στην κυβέρνηση

 7. Και μονο το ότι αμφισβητείται η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης καθιστά τον (συνεργάτη) εναν γελοιο κλακαδορο αυτων που εδω και τρια χρονια καταστρέφουν τα παντα προσπαθώντας να περασουν την ιδεολογία τους να φτιάξουν κομματικο στρατό και να κρατήσουν τις καρεκλες τους

 8. Λάμπρος Ε. Π. - εν Η.Π.Α. μετανάστης | January 1, 2018 at 8:10 PM | Reply

  Το λίαν ολιγόλογο και γεμάτο υπεκφυγές και ασάφειες άρθρο – απάντηση του Κου. “Ειδικού Συνεργάτη” δεν μας εξηγεί τα βασικά επιχειρήματά του: (1) Εάν η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι όργανο διαφόρων οικονομικών – επιχειρηματικών ολιγαρχιών στην Ελλάδα, ποιό κέρδος έχει στο να συνηγορεί υπέρ της απόδοσης πολιτικού ασύλου σ’ έναν φυγάδα Τούρκο αξιωματικό με ένα βούλευμα 58 σελίδων με Αγγλοσαξωνικού τύπου ανάλυση του διεθνούς δικαίου για τέτοιες περιπτώσεις; (2) Εφ’ όσον η Ελληνική κυβέρνηση αρνείται να εκδώση τους φυγάδες Τούρκους στρατιωτικούς ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ από το άν υπάρχει επίσημη χορήγηση πολιτικού ασύλου ή όχι, το επιχείρημα του Κου. “Ειδικού Συνεργάτη” περί ελιγμού του Πρωθυπουργού Κου. Τσίπρα για την “ημέρεψη” του “μεγάλου Σουλτάνου” Ερντογκάν δεν ευσταθεί. (3) Το κεντρικό θέμα είναι η σταθερότητα και η συνέπεια (consistency) της Ελληνικής κυβέρνησης σ’ αυτό το θέμα. Δεν μπορεί να υπάρχει το μήνυμα “το θέμα το χειρίζεται η Ελληνική Δικαιοσύνη” την μία ημέρα, και την μεθεπόμενη να επεμβαίνει ο εκτελεστικός κλάδος της Ελληνικής κυβέρνησης για ν΄ ανατρέψει το πόρισμα της Ελληνικής Δικαιοσύνης, και με έναν σχεδόν ταυτόχρονο χρονολογικό παραλληλισμό με τις αξιώσεις του Τουρκικού ΥΠΕΞ για μιά τέτοια ανατροπή. Αυτό δυστυχώς δίνει λανθασμένες εντυπώσεις και μηνύματα προς πολλές κατευθύνσεις.

 9. Βασίλης Χουρμουζιαδης | January 2, 2018 at 3:20 AM | Reply

  Κρίνοντας από το ύφος και την “επιχειρηματολογία” του συνεργάτη σας, πιθανολογώ ότι το όνομά του είναι Αλέξης Τσίπρας! ?

  Ευχαριστούμε για το πρώτο χιουμοριστικό κείμενο της χρονιάς!

 10. Λουκας Γερόλυμπος | January 2, 2018 at 4:16 AM | Reply

  Με το άρθρο του «Απάντηση στον κ. Ιγνατίου: Μήπως γι’ αυτόν το λόγο ζητήθηκε ακύρωση της απόφασης για το άσυλο;» ο Ειδικός Συνεργάτης (Ε.Σ.), άσκησε κριτική στον Μ. Ιγνατίου για το άρθρο του «Πως την έχετε δει τη δουλειά σύντροφοι του Μαξίμου; Ο Ερντογάν καταλαβαίνει με άλλη γλώσσα».
  Ο Μ.Ι. προβάλλει δύο διαστάσεις στο άρθρο του.
  Την ηθική, εδώ δεν χρειάζεται επεξήγηση, και
  Την πολίτικη. Δηλαδή ότι η πολίτικη κατευνασμού είναι αδιέξοδη και επικίνδυνη γιατί φέρνει τα αντίθετα αποτελέσματα.
  Εγώ έρχομαι να δω με πιο ανάλαφρη ματιά το άρθρο του Ε.Σ.
  Δεν θα σχολιάσω την ουσία καθόσον ο Δημήτρης Άπονης ‘απάντησε’ επαρκώς με δικό του άρθρο.

  Απλώς θα αποκαλύψω το όνομα του Ε.Σ., …επαγωγικά

  Παρά την δεοντολογικά ορθή πρόθεση του Μ.Ι., να προστατέψει την ανωνυμία του, αυτός άθελά του πρόδωσε την ταυτότητά του λέγοντας ότι η «Ο Αλέξης Τσίπρας και οι συνεργάτες του δεν έπραξαν καμία παρανομία αιτούμενοι ακύρωσης της απόφασης παροχής ασύλου στον ένα εκ των οκτώ πραξικοπηματιών».
  Το έχουμε ξανακούσει από υπουργικά χείλη στην αντίστροφή του διατύπωση «ό,τι είναι νόμιμο είναι και ηθικό!».
  Άρα, συμπεραίνω με ασφάλεια ότι, ο Ε.Σ. είναι ο …Γιώργος Βουλγαράκης!

  Λ. Γερόλυμπος

 11. Χρ. Δαγρές | January 3, 2018 at 12:50 AM | Reply

  Αν κάποιος αφαιρέσει τους βαρετούς βερμπαλισμούς της απάντησης, θα δούμε πως ότι απομένει είναι ένα Μνημείο Πολιτικού Αμοραλισμού. Βαφτίζεται, για παράδειγμα, “σεβασμός στη Δικαιοσύνη” η αίτηση ακύρωσης της απόφασης της! Καταγγέλονται, με στοιχεία που βρίσκονται μόνο στο μυαλό του “Ειδικού Συνεργάτη”, ότι η Δικαιοσύνη ελέγχεται “από άλλα κέντρα (…) που ελέγχονται από ολιγάρχες και μεγαλοεπιχειρηματίες”. Ακόμη, εξαπατάται το κομματικό “ποίμνιο” με την επανάληψη (φαίνεται δόθηκε πολύ βάρος στην προπαγανδιστική εκπαίδευση των “στελεχών” και επαναλάμβανεται παντού) των υποσχέσεων ότι το 2018 «η χώρα μας θα εγκαταλείψει μια για πάντα τα Μνημόνια» , άγνωστο όμως εάν θα γίνει συνοδεία ζουρνάδων και νταουλιών, όπως το 2015, ή σιωπηλώς – ελπίζω ο Συνεργάτης σας να επανέλθει με νέα του δήλωση και να μην μας αφήσει στο σκοτάδι.

  Αυτά όμως είναι λίγο-πολύ γνωστά, και άλλες φορές οι “ανώνυμοι” κουκουλοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ «που λυμαίνονται τα κοινωνικά δίκτυα» ξερνούν αστήρικτες καταγγελίες ανωνύμως και τάζουν λαγούς με πετραχήλια στον ποίμνιο τους. Τρέμω όμως στην ιδέα ότι αυτή τη φορά το τρολάκι ίσως να μην είναι ο κλασσικός ταπεινός συριζαίος μερκαματιάρης των ανώνυμων ηλεκτρονικών μυνημάτων, αλλά κάποιο στέλεχος με υπεύθυνη πολιτική θέση σε Κυβέρνηση ή Κράτος.

  Το πιο τρομακτικό όμως είναι το μήνυμα που προκύπτει από την αποκρυπτογράφηση των μεγαλοστομιών ως προς τη θέση μας απέναντι στον Ερντογάν. Αφού συμφωνήσει ότι πρόκειται για «ένα ψυχασθενή ηγέτη» στη συνέχεια αφήνει να εννοηθεί ότι «η αίτηση ακύρωσης έγινε για τα «μάτια» του Σουλτάνου Ερντογάν και όχι επειδή το πιστεύουν ο πρωθυπουργός της χώρας μας» γιατί έτσι ο Αλέξης «επέλεξε να «ημερέψει» το θηρίο».

  Τι μας λέει λοιπόν ο αδικαιολόγητα περήφανος “Ειδικός Συνεργάτης”: ότι η Ελλάδα έχει μετατραπεί από χώρα σε “χώρο”, μειωμένης εθνικής κυριαρχίας όχι μόνο απέναντι στους δανειστές (αυτό μας το έκανε σαφές ο Αλέξης με τη Μνημονιάρα που υπέγραψε) αλλά και απέναντι στον Ερντογάν. Ο οποίος μάλιστα καίτοι «ψυχασθενής», υπαγορεύει έμμεσα την ελληνική πολιτική, της οποίας πρώτος στόχος τίθεται η προσπάθεια κατευνασμού της οργής του! Αυτός είναι ο ρόλος του Αλεξάκη, σύμφωνα με τον Ειδικό Συνεργάτη: Να κάνει τα καπρίτσια του Σουλτάνου για να αποφύγουμε το θυμό του! Ακόμη κι αν αυτό έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης! Και ο άφρονας καμαρώνει!

  Η Ελλάδα, δυστυχώς, ποτέ δεν είχε έλλειψη από Εφιάλτες και Πηλιογούσηδες – τουλάχιστον όμως παλαιότερα είχαν την τσίπα να κάνουν ότι κάνουν επώνυμα και έμειναν στην Ιστορία ως τέτοιοι. Επειδή δεν έχει νόημα να απευθυνθώ στον συνεργάτη σας και να επικαλεστώ κάτι που εμφανώς δεν έχει (τσίπα), καλώ εσάς κ. Ιγνατίου να αποκαλύψετε τα στοιχεία του, εάν ο “κύριος” αυτός κατέχει Κομματική, Κυβερνητική ή Κρατική θέση. Γιατί τότε το κειμενο δεν εκφράζει απλώς μια άποψη, αλλά έναν τρόπο σκέψης για την άσκηση μιας τόσο ΕΥΑΙΣΘΗΤΗΣ πολιτικής της χώρας, όπως είναι η ξεωτερική πολιτική.

 12. Neofytos Efstratiou | January 3, 2018 at 5:40 AM | Reply

  Το άρθρο απάντηση του “Ειδικού Συνεργάτη” είναι γεμάτο υπεκφυγές, ασάφειες και γενικόλογες αοριστολογίες – μπουρδολογίες θα έλεγα του τύπου “ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΝΑ ΣΥΜΠΕΡΙΦΕΡΘΟΥΝ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΩΣ ΜΙΑ ΧΩΡΑ ΜΙΑ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΩΣ ΜΙΑ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΩΣ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ” λες και οι Έλληνες συμπεριφέρονται σαν ομάδα τουριστών διαφόρων φυλών που ήρθαν για διακοπές, όχι μόνο δεν τεκμηριώνει τις θέσεις του, αλλά με τον άκρατο λαϊκισμό του “ΟΥΔΕΙΣ ΘΑ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΕΥΡΙΣΚΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΟΥ ΤΣΙΠΡΑ.” επιβεβαιώνει την πλήρη αδυναμία του να τεκμηριώσει τις θέσεις του. ΟΙ ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΥΠΟΨΥΦΙΟΣ ΤΗΣ ΑΠΟΔΕΧΕΤΑΙ ΑΛΛΟΙΩΣ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ. ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ?? Κατά τα λοιπά οι απαντήσεις των προηγουμένων σχολιαστών καλύπτει πλήρως την ουσία του άρθρου του.-

Leave a comment

Your email address will not be published.


*