Αμείωτο μέχρι τον Μάϊο το ενδιαφέρον για την κατάκτηση του πρωταθλήματος




Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη «χαμένη» της 18ης αγωνιστικής της Super League, μετά τη «λευκή» ισοπαλία που παραχώρησε στη Λάρισα στο «AEL FC Arena». Δυο χαμένοι βαθμοί στην προσπάθεια που κάνει για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με τους άλλους δύο συνδιεκδικητές, Ολυμπιακό, και ΠΑΟΚ, να συνεχίζουν νικηφόρα την προσπάθειά τους. 
Πλέον, οι «ερυθρόλευκοι» βρίσκονται στους 41 βαθμούς, έναν πάνω από τους Θεσσαλονικείς και τρεις από τους «κιτρινόμαυρούς». Όπως όλα δείχνουν, οι τρεις ομάδες θα πάνε χέρι-χέρι μέχρι το τέλος και δεν αποκλείεται ο φετινός τίτλος να κριθεί ακόμη και την τελευταία αγωνιστική.

Ας επιχειρήσουμε να κάνουμε μία προσέγγιση του πώς θα κυλήσει το πρωτάθλημα από εδώ και πέρα, με βάση το πρόγραμμα των διεκδικητών. Φυσικά, σε αυτή την υπόθεση, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το γεγονός πως οι τρεις σύλλογοι έχουν υποχρεώσεις για το Κύπελλο (μάλιστα Ολυμπιακός και ΑΕΚ κοντράρονται μεταξύ τους ενώ ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τον πολύ δυνατό φέτος Ατρόμητο) ενώ η «Ένωση» έχει να παίξει και στους «32» του Europa League με τη Ντιναμό Κιέβου. Το φορτωμένο πρόγραμμα πάντα έχει τη δική του σημασία.

ΠΡΩΤΟ ΑΙΜΑ ΣΤΟ ΦΑΛΗΡΟ

Δεν αποκλείεται στις δυο επόμενες αγωνιστικές να δούμε διαφοροποιήσεις στην κατάταξη των τριών ομάδων ή στη διαφορά που θα έχουν μεταξύ τους. Ο Ολυμπιακός καλείται να ταξιδέψει στην Τρίπολη για να παίξει με τον φονέα των γιγάντων στον πρώτο γύρο, Αστέρα. Ο ΠΑΟΚ έχει κι αυτός εκτός έδρας αποστολή, αφού πηγαίνει στο Αγρίνιο για να αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό που πρόσφατα άλλαξε προπονητή  έχει πλέον τον πρώην παίκτη των Άρη και ΑΕΚ, Τραϊανό Δέλλα. Όσο για τους «κιτρινόμαυρους», έχουν θεωρητικά εύκολο έργο καθώς υποδέχονται τη Λαμία στο ΟΑΚΑ.

Ακολουθεί το ντέρμπι ανάμεσα σε Ολυμπιακό και ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» ενώ ο ΠΑΟΚ θα δώσει το δεύτερο σερί εκτός έδρας παιχνίδι του, καθώς φιλοξενείται από τον δυνατό ΠΑΣ Γιάννενα στους «Ζωσιμάδες». Η 21η αγωνιστική έχει πονηρή έξοδο για τον Ολυμπιακό που πηγαίνει να παίξει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο, τη στιγμή που ΠΑΟΚ και ΑΕΚ θα έχουν εντός έδρας υποχρεώσεις απέναντι σε Λάρισα και Αστέρα Τρίπολης, αντίστοιχα. Την 22η ημέρα, και οι τρεις διεκδικητές έχουν, φαινομενικά, εύκολο έργο, αφού Ολυμπιακός και ΑΕΚ παίζουν εντός, με Πανιώνιο και Ξάνθη, αντίστοιχα, ενώ ο ΠΑΟΚ δοκιμάζεται στην έδρα της Λαμίας.

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ ΓΕΜΑΤΕΣ ΝΤΕΡΜΠΙ

Από εκεί και μετά, κάθε αγωνιστική θα έχει κι ένα ντέρμπι. Αρχής γενομένης με αυτό στην Τούμπα, ανάμεσα σε ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό. Την ίδια αγωνιστική και η ΑΕΚ θα έχει δύσκολο έργο, αφού θα παίζει στο Περιστέρι με τον Ατρόμητο. Ακολουθεί το ντέρμπι «αιωνίων», με γηπεδούχο τον Ολυμπιακό στο Φάληρο και τον Παναθηναϊκό να μην είναι φέτος και στα καλύτερά του. Πονηρή έξοδος για τον ΠΑΟΚ που θα παίζει με τον Αστέρα στην Τρίπολη ενώ η ΑΕΚ θα υποδέχεται τον Πανιώνιο.
Η 24η αγωνιστική περιλαμβάνει την «αετομαχία» στην Τούμπα ενώ ο Ολυμπιακός θα έχει  μάλλον εύκολη αποστολή στα Περιβόλια κόντρα στον (ουραγό αυτή τη στιγμή) Πλατανιά. Αρκετά κομβική ίσως είναι η 25η ημέρα, με τους Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ να παίζουν μακριά από την έδρα τους, με Λεβαδειακό και Ατρόμητο, αντίστοιχα, ενώ η ΑΕΚ θα δίνει το αθηναϊκό ντέρμπι υποδεχόμενη τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ.

Η ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ

Μπαίνοντας στην τελική τετράδα αγώνων, αξίζει να αναφερθεί πως ο ΠΑΟΚ έχει τρία παιχνίδια στην Τούμπα (με Πανιώνιο, Ξάνθη και Πλατανιά) ενώ θα ταξιδέψει στην Αθήνα την προτελευταία αγωνιστική για να παίξει στο «Απόστολος Νικολαϊδης» με τον Παναθηναϊκό. Η ΑΕΚ, αντίθετα, θα κάνει τρία ταξίδια σε Πλατανιά, Κέρκυρα και Απόλλωνα Σμύρνης  ενώ ενδιάμεσα υποδέχεται τον Λεβαδειακό. Ο Ολυμπιακός, πάλι, θα φιλοξενήσει την Κέρκυρα και τον Παναιτωλικό στο Φάληρο ενώ θα φιλοξενηθεί από Απόλλωνα Σμύρνης και, στο φινάλε, από ΠΑΣ Γιάννενα.

ΠΙΝΑΚΑΣ: Το υπόλοιπο πρόγραμμα της Σούπερ Λιγκ

 Αγωνισ.

/Ομάδα    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (41)    ΠΑΟΚ (40)    ΑΕΚ (38)       

19η    Αστέρας Τρίπολης *    Παναιτωλικός *    Λαμία       

20η    ΑΕΚ    ΠΑΣ Γιάννενα *    Ολυμπιακός *       

21η    Ατρόμητος *    Λάρισα    Αστέρας Τρίπολης       

22η    Πανιώνιος    Λαμία *    Ξάνθη       

23η    ΠΑΟΚ *    Ολυμπιακός    Ατρόμητος *       

24η    Παναθηναϊκός    Αστέρας Τρίπολης *    Πανιώνιος       

25η    Πλατανιάς *    ΑΕΚ    ΠΑΟΚ *       

26η    Λεβαδειακός *    Ατρόμητος *    Παναθηναϊκός       

27η    Κέρκυρα    Πανιώνιος    Πλατανιάς *       

28η    Απόλλων Σμύρνης *    Ξάνθη    Λεβαδειακός       

29η    Παναιτωλικός    Παναθηναϊκός *    Κέρκυρα *       

30η    ΠΑΣ Γιάννενα *    Πλατανιάς    Απόλλων Σμύρνης *     

·    Με * οι εκτός έδρας αναμετρήσεις των τριών ομάδων

Είναι μάλλον λογικό να υποθέσει κανείς πως αν μια ομάδα πάρει 10 νίκες στις 12 επόμενες αγωνιστικές, θα κατακτήσει και το πρωτάθλημα. Φαινομενικά, το πιο δύσκολο πρόγραμμα το έχει η ΑΕΚ καθώς παίζει σε Πειραιά και Τούμπα ενώ έχει και τα δυο ευρωπαϊκά παιχνίδια. Ωστόσο, εξίσου βεβαρημένο ήταν το πρόγραμμα της ομάδας του Μανόλο Χιμένεθ και στον α’ γύρο όπου τα κατάφερε περίφημα. Ο Ολυμπιακός έχει την τεχνογνωσία και, αν φύγει αλώβητος από την Τούμπα τότε πολύ δύσκολα θα χάσει τον τίτλο. Ο ΠΑΟΚ ελπίζει να πάρει τα «τρίποντα» στα ντέρμπι και να περιορίσει όσο το δυνατόν τις απώλειες εκτός Τούμπας.

Αναμφίβολα, το ενδιαφέρον του κόσμου για το ποιος θα κατακτήσει τον τίτλο στη φετινή Super League θα μείνει αμείωτο μέχρι τον Μάιο.

Κ.Βρουλή, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: