Αμερικανοί, Βρετανοί και Γερμανοί εθελοντές μάχονται στο πλευρό των Κούρδων (βίντεο)




Αμερικανοί, Βρετανοί και Γερμανοί εθελοντές που πολέμησαν το Ισλαμικό Κράτος μαζί με τις υπό κουρδική ηγεσία δυνάμεις στην Συρία βρίσκονται στην περιοχή Αφρίν στην βορειοδυτική Συρία για να αποκρούσουν την τουρκική επίθεση εκεί, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος των υπό κουρδική ηγεσία Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF).

Το κουρδικό “καντόνι” Αφρίν αποτελεί τον στόχο επίθεσης του τουρκικού στρατού και των υποστηριζόμενων από την Τουρκία δυνάμεων του Ελεύθερου Συριακού Στρατού από το περασμένο Σάββατο.

“Υπήρχε η επιθυμία από την πλευρά των ξένων μαχητών που πολέμησαν στην Ράκα και που πολεμούν στην Ντέι αλ Ζορ να πάνε στην Αφρίν”, δήλωσε ο Ρεντούρ Χελίλ, υψηλόβαθμος αξιωματούχος των SDF, στο Reuters.

Ο ίδιος αρνήθηκε να διευκρινίσει πότε πήγαν οι ξένοι αυτοί στην Αφρίν, αλλά σημείωσε ότι είναι “δεκάδες”. “Θα πολεμήσουν κατά της τουρκικής εισβολής”, πρόσθεσε ο Χελίλ.

“Είναι Αμερικανοί, Βρετανοί, Γερμανοί, διαφόρων εθνικοτήτων από την Ευρώπη, την Ασία και την Αμερική”, κατέληξε ο Χελίλ.

Νωρίτερα ο ίδιος είχε δηλώσει ότι ο τουρκικός στρατός ισχυρίστηκε ψευδώς πως το Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ) είναι παρόν στην περιοχή Αφρίν και κατηγόρησε την Άγκυρα ότι παραπλανεί την παγκόσμια κοινή γνώμη.

“Όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι το Ισλαμικό Κράτος δεν είναι παρόν στην Αφρίν”, είπε.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

24/01/2018 11:40
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βηρυτός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: