Αλβανός και Σέρβος εισαγγελέας ανέλαβαν την υπόθεση της δολοφονίας του Ιβάνοβιτς




Δύο εισαγγελείς ανέλαβαν την υπόθεση της δολοφονίας του Σέρβου πολιτικού Όλιβερ Ιβάνοβιτς. Όπως δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Μιτρόβιτσα, Σίκρι Σίλα ανέθεσε την υπόθεση σε δύο εισαγγελείς διαφορετικών εθνοτήτων, έναν Σέρβο και έναν Αλβανό για να διασφαλιστεί η αμεροληψία κατά την διαδικασία των ερευνών.

Ο Σίκρι Σίλα ανέφερε ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ύποπτοι και τα μόνα στοιχεία που εξετάζουν οι αρχές είναι οι κάλυκες που βρέθηκαν στο τόπο του εγκλήματος και ένα καμένο αυτοκίνητο ένα χιλιόμετρο έξω από την πόλη Μιτρόβιτσα. Εικάζεται ότι το αυτοκίνητο αυτό χρησιμοποίησαν οι δολοφόνοι του Ιβάνοβιτς. Ο γενικός εισαγγελέας ανέφερε επίσης ότι ο Όλιβερ Ιβάνοβιτς πυροβολήθηκε πισώπλατα, έξι φορές, μέσα από αυτοκίνητο που βρισκόταν εν κινήσει ενώ το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ήταν πιστόλι ZASTAVA M70A των εννέα χιλιοστών.

Η αστυνομία του Κοσόβου ανακοίνωσε, αργά σήμερα το απόγευμα, ότι προσφέρει 10.000 ευρώ για κάθε πληροφορία που θα οδηγήσει στον εντοπισμό και την σύλληψη των δραστών.

Η σορός του σοσιαλδημοκράτη μετριοπαθή πολιτικού Όλιβερ Ιβάνοβιτς – που δολοφονήθηκε το πρωί (16/01/2018) στην πόλη Μιτρόβιτσα, στο βόρειο Κόσοβο- , μετά την ολοκλήρωση της νεκροψίας, μεταφέρθηκε στα γραφεία του κινήματος «Ελευθερία ,Δημοκρατία, Δικαιοσύνη» του οποίου ήταν επικεφαλής, όπου εκτίθεται σε λαϊκό προσκύνημα.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

16/01/2018,
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: