“Βαρύ” το κατηγορητήριο για τον Φλιν: Παρεμπόδισε την έρευνα του FBI με τις ψευδείς δηλώσεις του…




Ο Μάικλ Φλιν, ο πρώην σύμβουλος του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, κατηγορείται ότι με τις ψευδείς δηλώσεις του “παρεμπόδισε” την έρευνα για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές και επιπροσθέτως “ήρθε σε επαφή” με Ρώσους αξιωματούχους στα τέλη του 2016 “κατόπιν αιτήματος ενός υψηλόβαθμου στελέχους” του επιτελείου του Ρεπουμπλικανού πολιτικού.

“ΚΑΡΦΩΣΕ” ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΡΑΜΠ

“Οι παραλείψεις και οι ψευδείς δηλώσεις του Φλιν παρεμπόδισαν και είχαν συνέπειες για τις συνεχιζόμενες έρευνες του FBI” που αφορούσαν μια πιθανή σύμπραξη της Ρωσίας με το προεκλογικό επιτελείο του Τραμπ, αναφέρεται στο κατηγορητήριο που υπογράφει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ.

Ο Φλιν φέρεται επίσης ότι είπε ψέματα στους πράκτορες του FBI για τι συζητήσεις που είχε με διπλωμάτες και ιδίως με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Ουάσινγκτον. Απέκρυψε εξάλλου ότι προσπάθησε να επηρεάσει μια ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ που αφορούσε την εποικιστική δραστηριότητα του Ισραήλ.
Οι πράξεις του ενδέχεται να αποδυνάμωσαν την πολιτική του Μπαράκ Ομπάμα που τότε ήταν ακόμη πρόεδρος των ΗΠΑ.

“Στις 22 Δεκεμβρίου 2016, ένας πολύ υψηλόβαθμος αξιωματούχος του μεταβατικού επιτελείου (του Τραμπ) ζήτησε από τον Φλιν να επικοινωνήσει με αξιωματούχους ξένων κυβερνήσεων, συμπεριλαμβανομένης και της ρωσικής, ώστε να πληροφορηθεί τη θέση τους όσον αφορά το ψήφισμα (στο Συμβούλιο Ασφαλείας) και να επηράσει αυτές τις κυβερνήσεις για να καθυστερήσει η ψηφοφορία ή να καταψηφιστεί το ψήφισμα”, συνοψίζει ο εισαγγελέας.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

01/12/2017 20:53
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Ουάσινγκτον

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: