Θρασύτατος ο Μεβλούτ: Δεν μπορούμε να πετύχουμε λύση με τις παραμέτρους που υπάρχουν




Η Τουρκία δεν μπορεί να κατηγορηθεί για τη μη επίλυση του Κυπριακού, αφού δεν μπορούσε να επιτευχθεί λύση επειδή η ε/κ πλευρά είναι απρόθυμη να μοιραστεί τη διακυβέρνηση, την εξουσία και την οικονομία με τους Τ/κ, δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σύμφωνα με τ/κ ΜΜΕ, ο κ. Τσαβούσογλου μιλούσε χθες κατά την συζήτηση του προϋπολογισμού του Υπουργείου του στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση. «Έχουμε καταλήξει στο συμπέρασμα ότι δεν μπορούμε να επιτύχουμε μια λύση μέσα σε αυτές τις παραμέτρους. Ως εκ τούτου, συμφωνήσαμε με την ΤΔΒΚ στο τί θα κάνουμε, ποιά βήματα θα κάνουμε από τώρα και στο εξής. Τώρα, υπάρχουν εκλογές τόσο στο βορρά όσο και στο νότο. Δεν υπάρχει νόημα στη συζήτηση αυτού του θέματος πριν τις εκλογές. Το θέμα αυτό δεν μπορεί να αξιοποιηθεί για εκλογικούς σκοπούς, είναι θέμα εθνικής πολιτικής».

Ιδιαίτερα μετά τις εκλογές στο ψευδοκράτος, συνέχισε, θα αξιολογήσουν και θα αποφασίσουν με την «ΤΔΒΚ», όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος, τί θα κάνουν. Σε αυτή την περίοδο θα πρέπει να επικεντρωθούν στην προώθηση, όπως ανέφερε, του ψευδοκράτους, σημειώνοντας ότι η Τουρκία το αναγνωρίζει.

Δεν υπάρχει λόγος να εγκρίνουμε ένα νέο ψήφισμα στην τουρκική βουλή, ζητώντας διεθνή αναγνώριση του ψευδοκράτος, πρόσθεσε ο κ. Τσαβούσογλου απαντώντας προφανώς σε τέτοια πρόταση από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα, αλλά θα εστιάσουν τις προσπάθειές τους, σημείωσε, στο άνοιγμα περισσότερων γραφείων αντιπροσωπειών του ψευδοκράτος στο εξωτερικό και στην αύξηση του αριθμού των χωρών όπου θα ισχύει το “διαβατήριο” του ψευδοκράτους. Η απομόνωση του ψευδοκράτους πρέπει να τερματιστεί, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, επαναλαμβάνοντας τη θέση ότι η ΕΕ δεν τήρησε τις υποσχέσεις της.

Περισσότερες Διεθνείς ειδήσεις εδώ

Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 18/12/2017 21:22

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: