Tο Βραβείο Ζαχάρωφ 2017 απονέμεται σήμερα στην αντιπολίτευση της Βενεζουέλας




Απονέμεται σήμερα στη δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας το βραβείο Ζαχάρωφ 2017 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Το βραβείο Ζαχάρωφ για την ελευθερία της σκέψης, που απονέμεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, πήρε το όνομά του από τον Σοβιετικό φυσικό και πολιτικό διαφωνούντα, Αντρέι Ζαχάρωφ.

Σκοπός του είναι να τιμήσει άτομα και οργανώσεις που υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες.

Φέτος, η δημοκρατική αντιπολίτευση της Βενεζουέλας θα λάβει το βραβείο Ζαχάρωφ. Η δημοκρατική αντιπολίτευση περιλαμβάνει την Εθνοσυνέλευση της χώρας (Julio Borges) και όλους τους πολιτικούς κρατούμενους όπως απαριθμούνται από τη ΜΚΟ «Foro Penal Venezolano» και οι οποίοι εκπροσωπούνται από τους Leopoldo López, Antonio Ledezma, Daniel Ceballos, Yon Goicoechea, Lorent Saleh, Alfredo Ramos και Andrea González.

Όλοι οι προαναφερθέντες, είτε αυτοπροσώπως είτε μέσω των εκπροσώπων τους, θα παραλάβουν το βραβείο από τον Πρόεδρο του Σώματος Αντόνιο Ταγιάνι, στο πλαίσιο ειδικής τελετής το μεσημέρι στο Στρασβούργο.

Η Aura Lolita Chavez Ixcaquic, ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Γουατεμάλα, και ο δημοσιογράφος Dawit Isaak (Σουηδία-Ερυθραία), ήταν οι άλλοι δύο φιναλίστ για το φετινό βραβείο Ζαχάρωφ. Η Lolita Chavez θα παραστεί στην τελετή, ενώ ο Dawit Isaak, βρίσκεται φυλακισμένος στην Ερυθραία και θα εκπροσωπηθεί από την κόρη του.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – της απεσταλμένης μας Αθηνάς Αρσαλίδου – Γαλλία/ΣΤΡΑΣΒΟΥΡΓΟ 13/12/2017 07:15

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: