Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ απαγόρευσε μετακινήσεις αμερικανών στην Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ




Οι Ηνωμένες Πολιτείες απαγόρευσαν στους υπαλλήλους της αμερικανικής κυβέρνησης να επισκεφθούν την Παλιά Πόλη της Ιερουσαλήμ, λόγω των διαδηλώσεων που αναμένεται να οργανώσουν οι Παλαιστίνιοι, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο του Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η απαγόρευση ισχύει και για τη Δυτική Οχθη. Μόνο οι επίσημες, “απαραίτητες” μετακινήσεις θα επιτρέπονται, αφού ληφθούν επιπρόσθετα μέτρα ασφαλείας, πρόσθεσε το Υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντελ Φάταχ αλ Σίσι είπε στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ σήμερα ότι δεν χρειάζεται να “περιπλέξει” την κατάσταση στη Μέση Ανατολή αφού ο Τραμπ του τηλεφώνησε για να συζητήσουν σχετικά με την απόφασή του να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ, στην Ιερουσαλήμ, τονίζεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε η αιγυπτιακή προεδρία.

Στο δελτίο Τύπου επισημαίνεται επίσης ότι ο επικεφαλής του αιγυπτιακού κράτους επέστησε την προσοχή του Αμερικανού ομόλογού του “να μην λάβει μέτρα που θα υπονόμευαν τις πιθανότητες ειρήνης στη Μέση Ανατολή”.

“Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου επισήμανε τη θέση της χώρας του σχετικά με τη διαφύλαξη του νόμιμου καθεστώτος της Ιερουσαλήμ εντός του πλαισίου των συστάσεων της διεθνούς κοινότητας και των σχετικών ψηφισμάτων του ΟΗΕ”, σημειώνεται.

Η Ιορδανία σκοπεύει να συγκαλέσει έκτακτη σύσκεψη του Αραβικού Συνδέσμου και του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIC) το επόμενο Σαββατοκύριακο προκειμένου να συζητηθούν οι ενέργειες του Αμερικανού Προέδρου Ντόναλντ Τραμπ σε ό,τι αφορά την Ιερουσαλήμ, ανακοίνωσε το Υπουργείο Εξωτερικών της χώρας.

Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε τηλεφωνικά με τον βασιλιά Αμπντάλα και τον ενημέρωσε για την πρόθεσή του να μεταφέρει την πρεσβεία των ΗΠΑ στο Ισραήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

ΚΥΠΕ – ΑΠΕ – ΗΠΑ/ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ 05/12/2017 21:39

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: