Το “παιχνίδι” στην κουζίνα αερίου, είχε 12 νεκρούς στο Μπρονξ: Τέσσερις ακόμη δίνουν μάχη…




Από τους τραυματίες, της φωτιάς που προκλήθηκε από το νήπιο, 3,5 ετών, που έπαιζε με την κουζίνα αερίου σε πολυκατοικία του Μπρονξ, οι τέσσερις δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Η πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους μέχρι τώρα, σύμφωνα με τον επικεφαλής της πυροσβεστικής υπηρεσίας της Νέας Υόρκης, Ντάνιελ Νίγκρο.

“Διαπιστώσαμε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε από μια κουζίνα στο ισόγειο. Προκλήθηκε από ένα παιδί 3,5 ετών που έπαιζε με μια κουζίνα αερίου. Ξέσπασε φωτιά και η μαμά του δεν το είχε αντιληφθεί. Το κατάλαβε από τις κραυγές” του παιδιού, εξήγησε ο Νίγκρο.

Η γυναίκα βγήκε αμέσως έξω μαζί με τα δύο μικρά παιδιά της, αφήνοντας την πόρτα ανοιχτή. “Η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα στους επάνω ορόφους”, συνέχισε ο Νίγκρο υπογραμμίζοντας ότι “σε περίπτωση πυρκαγιάς πρέπει οπωσδήποτε να κλείνουμε πίσω μας την πόρτα όταν φεύγουμε”.

Από τους τραυματίες, οι τέσσερις δίνουν μάχη για να κρατηθούν στη ζωή.

“Η φωτιά επεκτάθηκε και το κλιμακοστάσιο λειτούργησε ως καμινάδα. Η φωτιά προχώρησε τόσο γρήγορα στους επάνω ορόφους που οι άνθρωποι δεν είχαν παρά ελάχιστο χρόνο για να αντιδράσουν. Δεν μπορούσαν να κατέβουν. Από εκείνους που το προσπάθησαν, δύο σκοτώθηκαν. Άλλοι γλίτωσαν, τους βοηθήσαμε να κατέβουν από τη σκάλα κινδύνου”, αφηγήθηκε ο αρχηγός της πυροσβεστικής.

Οι πυροσβέστες χρειάστηκαν μόλις τρία λεπτά για να φτάσουν στο φλεγόμενο κτίριο. “Υπήρχαν τουλάχιστον 20 άνθρωποι στη σκάλα κινδύνου όταν έφτασαν οι ομάδες μας εκεί”, πρόσθεσε.

Το ανακριτικό τμήμα της πυροσβεστικής προσπαθεί ακόμη να διαπιστώσει αν λειτούργησαν όλοι οι συναγερμοί πυρκαγιάς στο κτίριο.

Η πυρκαγιά αυτή ήταν η χειρότερη που έχει σημειωθεί στη Νέα Υόρκη από το 1990 – εξαιρουμένων των τρομοκρατικών επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου.

Περισσότερες ειδήσεις ΗΠΑ εδώ

29/12/2017 17:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP
Νέα Υόρκη

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: