Θα συμμετάσχει συριακή αντιπροσωπεία στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης




Η αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης αναμένεται να φτάσει την Κυριακή στη Γενεύη για να συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία, οι οποίες πραγματοποιούνται υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ανακοίνωσε σήμερα το συριακό υπουργείο Εξωτερικών.

«Η αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης θα φτάσει την Κυριακή στη Γενεύη για να συμμετάσχει στον όγδοο γύρο» των διαπραγματεύσεων, δήλωσε μια πηγή από το υπουργείο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο SANA.

Σύμφωνα με την πηγή αυτή, «η συριακή αντιπροσωπεία θα επιστρέψει (στη συνέχεια) στη Δαμασκό στις 15 Δεκεμβρίου».

Αφού διακόπηκαν για τρεις ημέρες, οι διαπραγματεύσεις στη Γενεύη ξεκίνησαν και πάλι την Τρίτη, χωρίς όμως την αντιπροσωπεία της συριακής κυβέρνησης, και αναμένεται να ολοκληρωθούν στις 15 Δεκεμβρίου.

Ο όγδοος γύρος των διαπραγματεύσεων που έχουν στόχο να βρεθεί λύση στην κρίση στη Συρία ξεκίνησε στις 28 Νοεμβρίου.

Την Παρασκευή ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της συριακής κυβέρνησης Μπασάρ αλ Τζααφάρι είχε αφήσει να πλανώνται αμφιβολίες για την επιστροφή του στην ελβετική πρωτεύουσα, καταγγέλλοντας την άκαμπτη στάση της συριακής αντιπολίτευσης αναφορικά με το μέλλον του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η αντιπολίτευση συνέταξε μια ανακοίνωση στη διάρκεια ενός συνεδρίου της στο Ριάντ, στην οποία απορρίπτει οποιονδήποτε μελλοντικό ρόλο για τον Άσαντ στη Συρία.

Ο μεσολαβητής του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα έχει οργανώσει από το 2016 επτά γύρους διαπραγματεύσεων για την επίλυση της κρίσης, χωρίς ωστόσο να έχει πετύχει κάποιο αποτέλεσμα.

Αυτή τη φορά επιθυμεί να επικεντρωθεί στις διαπραγματεύσεις για τη σύνταξη ενός νέου Συντάγματος αλλά και τη διεξαγωγή βουλευτικών εκλογών στη χώρα υπό την εποπτεία του ΟΗΕ.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

07/12/2017 11:09
ΑΠΕ-ΜΠΕ- AFP-Reuters
Δαμασκός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: