ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ. Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς κάνει δηλώσεις στον Τύπο. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Τεράστιο βήμα εμπιστοσύνης η απόφαση Αλβανίας για Έλληνες πεσόντες του 1940, λέει ο Κοτζιάς

Ως «ένα τεράστιο βήμα και για να ησυχάσει, όπως λέει ο λαός μας μεταφορικά, η ψυχή τους αλλά και ένα βήμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στα δύο μέρη μας» που «αποδεικνύει ότι η διπλωματία μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από ό,τι κραυγές διαμαρτυρίας χωρίς περιεχόμενο».

Με τον τρόπο αυτό χαρακτήρισε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να ρυθμίσει το θέμα των κοιμητηρίων των Ελλήνων πεσόντων στο αλβανικό Έπος, απαντώντας σε ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, στο πλαίσιο των κοινών δηλώσεων με τον Αφγανό ομόλογό του, Σαλαχουντίν Ραμπανί, στο υπουγείο Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς ανέφερε ότι «είναι ένα πολύ θετικό βήμα, το οποίο είναι η συνέχεια του γεγονότος ότι η μικρή εκκλησία του Αγίου Αθανασίου, η οποία είχε καταστραφεί πέρυσι στη Χειμάρρα, ανοικοδομείται σήμερα με χρηματοδότηση της αλβανικής κυβέρνησης». «Πιστεύω ότι ο εφαρμοστικός νόμος, που ψήφισε το υπουργικό συμβούλιο της Αλβανίας στις 13 του μήνα και γνωστοποιήθηκε χθες, σύμφωνα με τον οποίο ρυθμίζονται τα ζητήματα τον κοιμητηρίων των Ελλήνων στρατιωτών και αξιωματικών που έπεσαν στο αλβανικό έπος, αποτελεί ένα τεράστιο βήμα και για να ησυχάσει, όπως λέει ο λαός μας, μεταφορικά η ψυχή τους αλλά και ένα βήμα εμπιστοσύνης ανάμεσα στα δύο μέρη μας» πρόσθεσε.

Επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι αυτό το γεγονός «αποδεικνύει, όπως και άλλα μικρότερα που ανέφερα παραδειγματικά, ότι η διπλωματία μπορεί να πετύχει πολλά περισσότερα από ό,τι κραυγές διαμαρτυρίας χωρίς περιεχόμενο». «Η διπλωματία είναι ο δρόμος για να αναπτύξουμε θετικά τις σχέσεις μας με τους γείτονές μας και η δικιά μας η κυβέρνηση και εγώ προσωπικά έχουμε επιλέξει αυτόν τον δρόμο. Παίρνουμε το βάρος του δρόμου τής ειρηνικής συνεννόησης της διπλωματίας και της ανάπτυξης θετικής ατζέντας στον περίγυρό μας» συμπλήρωσε.

Τέλος, ο κ. Κοτζιάς ευχαρίστησε «όσους συμβάλανε στο να προωθηθεί αυτή η απόφαση από το παρελθόν».

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

18/12/2017 14:38
ΑΠΕ-ΜΠΕ
Σοφία Αραβοπούλου
Αθήνα

 

1 Comment on "Τεράστιο βήμα εμπιστοσύνης η απόφαση Αλβανίας για Έλληνες πεσόντες του 1940, λέει ο Κοτζιάς"

  1. Απολλόδωρος | December 18, 2017 at 9:49 AM | Reply

    αλήθεια ο μοναδικός επιτυχημένος υπουργός τα λέει σοβαρά αυτά τα πράγματα και τον ακουνε και οι έξω!!! Και άντε να το δεχτούμε, για τους ζωντανούς Έλληνες Βορειοηπειρώτες των οποίων οι περιουσίες υφαρπάζονται με διάφορους τρόπους έχει να μας πη κάτι για την “ευγενική” Αλβανία και τα επιτεύγματα της “επιτυχημένης” μας εξωτερικής πολιτικής , για να πάνε οι καρδιές μας στην θέση τους αν Θα γλυτώσουν οι ζωντανοί ομοεθνείς μας (σύγχρονος όρος που μας τον έβαλε η ίδια επιτυχημένη εξωτερική πολιτική) όχι οι πεθαμένοι οι οποίοι ότι είχαν να πάθουν το πάθανε και των οποίων η μνήμη είναι και θα είναι στις καρδιές μας και στο μυαλό μας άσβεστη!!!

Leave a comment

Your email address will not be published.


*