Σκοτώθηκαν εννέα «εξτρεμιστές» από άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου




Στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας της Αιγύπτου σκότωσαν εννέα φερόμενους ως εξτρεμιστές κατά τη διάρκεια ανταλλαγής πυρών στην επαρχία Σαρκίγια, στο Δέλτα του Νείλου, γνωστοποίησε το αιγυπτιακό υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου, οι υπηρεσίες ασφαλείας έλαβαν την πληροφορία ότι εξτρεμιστές χρησιμοποιούσαν ένα αγρόκτημα στη Σαρκίγια ως κρησφύγετο και εκπαιδεύονταν εκεί στη χρήση όπλων για να εξαπολύουν επιθέσεις στο βόρειο Σινά.

«Ενώ έκαναν έφοδο στο αγρόκτημα, οι υπηρεσίες ασφαλείας (…) δέχθηκαν πυρά και τα ανταπέδωσαν, με αποτέλεσμα τον θάνατο των εννέα» από τους υπόπτους, ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Κατά την ίδια πηγή, οι αρχές προσπαθούν ακόμη να εξακριβώσουν τις ταυτότητες των υπόπτων. Στο αγρόκτημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν όπλα και πυρομαχικά.

Σε μια χωριστή επιχείρηση, μια έφοδο εναντίον άλλου ενός «κρησφύγετου τρομοκρατών» στο Κάιρο, η αστυνομία συνέλαβε 9 εξτρεμιστές την Κυριακή, κατά την ίδια ανακοίνωση του υπουργείου Εσωτερικών. Σύμφωνα με τις αρχές, οι συλληφθέντες συνδέονται όλοι με την εκτός νόμου οργάνωση των Αδελφών Μουσουλμάνων.

Ο στρατός και οι υπηρεσίες ασφαλείας συγκρούονται με ισλαμιστές εξτρεμιστές στην περιοχή η οποία εκτείνεται από τη Διώρυγα του Σουέζ προς ανατολάς, προς τη Λωρίδα τη Γάζας και το Ισραήλ, από το 2013. Εκατοντάδες αστυνομικοί και στρατιώτες έχουν σκοτωθεί.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι τον Νοέμβριο διέταξε τις ένοπλες δυνάμεις να τερματίσουν τη δράση των ισλαμιστών ανταρτών μέσα σε τρεις μήνες μετά την επίθεση σε τέμενος στο Βόρειο Σινά όπου σκοτώθηκαν τουλάχιστον 300 άνθρωποι. Επρόκειτο για την πιο πολυαίμακτη επίθεση στη σύγχρονη ιστορία της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Κάιρο, Egypt

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: