Ο Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, στο Προεδρικό Μέγαρο, με τον Έλληνα ομόλογό του, την Πέμπτη 07 Δεκεμβρίου 2017. ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΥΜΕΛΑ ΠΑΝΤΖΑΡΤΖΗ

Συνάντηση Αβραμόπουλου – Ερντογάν για τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό

Συνάντηση με τον Επίτροπο Μετανάστευσης της Ευρωπαϊκής Ένωσης Δημήτρη Αβρααμόπουλο είχε το πρωί της Παρασκευής στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν θέματα που άπτονται της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος, αλλά και θέματα ασφάλειας.

Σε δήλωσή του μετά το τέλος της συνάντησης ο κ. Αβρααμόπουλος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η Συμφωνία λειτουργεί κανονικά μέχρι στιγμής και σημείωσε ότι και τα δύο μέρη είναι προσηλωμένα στην εφαρμογή της.

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου ότι η Ευρώπη δεν τηρεί τις δεσμεύσεις της σε ό,τι αφορά την οικονομική στήριξη της Τουρκίας για τη φιλοξενία των προσφύγων από τη Συρία, ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε πως «η ΕΕ συνεχίζει να τηρεί τα συμφωνηθέντα και θα συνεχίσει να συνεργάζεται και να στηρίζει την Τουρκία για τη φιλοξενία περισσότερων από τρία εκατομμύρια προσφύγων».

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/ Ελλάδα/Αθήνα 08/12/2017 12:08

Be the first to comment on "Συνάντηση Αβραμόπουλου – Ερντογάν για τη Συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας για το Προσφυγικό"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*