Σημαντικό βήμα: Μνημόνιο Συνεργασίας για έρευνα-διάσωση υπογράφουν Κύπρος και Αίγυπτος




Μνημόνιο Συνεργασίας για αεροναυτική έρευνα και συνεργασία θα υπογράψουν Κύπρος και Αίγυπτος κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης του Υπουργού Άμυνας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, Στρατηγού Sedki Sobhy, που αρχίζει αύριο, Δευτέρα. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, πρόκειται για τη δεύτερη επίσημη επίσκεψη Υπουργού Άμυνας της γειτονικής χώρας από ιδρύσεως της Δημοκρατίας (η πρώτη πραγματοποιήθηκε πριν δύο χρόνια), γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη πρόοδο, που έχει επιτευχθεί στις διμερείς σχέσεις Κύπρου και Αιγύπτου.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης αναμένεται να υπογραφεί Μνημόνιο Συνεργασίας για Αεροναυτική Έρευνα και Διάσωση, μετά την ολοκλήρωση των διαβουλεύσεων μεταξύ των δύο χωρών που είχαν ξεκινήσει το 2015. Υπενθυμίζεται ότι οι δύο χώρες υπέγραψαν το 2015 αμυντική συμφωνία, ενώ το 2016 και 2017 έχουν υπογραφεί και υλοποιούνται ετήσια προγράμματα διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας. Πέραν από τις συναντήσεις με τον ομόλογο του, ο Αιγύπτιος Υπουργός, που συνοδεύεται από διευρυμένη αντιπροσωπεία του αιγυπτιακού στρατού, θα επισκεφθεί μονάδες της Ε.Φ., όπου θα παρακολουθήσει στρατιωτικές επιδείξεις, ενώ θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη θα βρίσκεται στην Κύπρο και ο Υπουργός Άμυνας της Ελλάδας Πάνος Καμμένος, για να συμμετάσχει στην 1η Τριμερή Συνάντηση Υπουργών Άμυνας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, που θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 10/12/2017 15:37

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: