Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολλές περιοχές στη Δυτικής Ελλάδα λόγω κακοκαιρίας




Μεγάλες είναι οι ζημιές που καταγράφονται στη Δυτική Ελλάδα, από το πέρασμα της κακοκαιρίας. Μεσολόγγι και Αγρίνιο έχουν τεθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης με τις πρώτες καταγραφές να αναδεικνύουν μεγάλες καταστροφές σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργήσιμης γης, ζημιές σε σπίτια και σε κεντρικές οδικές αρτηρίες.

Η ποσότητα νερού που έπεσε τα τελευταία δύο 24ωρα στην Αιτωλοακαρνανία ισοδυναμεί με την βροχόπτωση ολόκληρου του Νοεμβρίου, σε άλλες χρονιές. Σοβαρές ζημιές υπάρχουν στο επαρχιακό και εθνικό δίκτυο στους δήμους Θέρμου, Μεσολογγίου, Αγρινίου, Αμφιλοχίας, ενώ πολλά ρέματα στην εποχή έχουν υπερχειλίσει.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκεται και η Πρέβεζα, καθώς έχει υπερχειλίσει ο ποταμός Αχέροντας, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η παρέμβαση της Πυροσβεστικής για την διάσωση δύο ηλικιωμένων.

Η Αντιπεριφερειάρχης Αιτωλοακαρνανίας κήρυξε τον Δήμο Αμφιλοχίας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για να γίνει ευκολότερη η επίλυση των καταστροφών. Τα περισσότερα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν για τις επόμενες μέρες προκειμένου να μην κινδυνεύσει η σωματική ακεραιότητα κάποιου μαθητή.

Εντός της ημέρας ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης αναμένεται να επισκεφθεί τους πλημμυροπαθείς, ενώ έχουν ήδη ξεκινήσει οι καταγραφές των ζημιών, ώστε να αποζημιωθούν οι πληγέντες, που θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις στην πολιτεία.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ/Ελλάδα/Αθήνα 04/12/2017 10:45

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: