Επεισόδια στη Θεσσαλονίκη στο συλλαλητήριο για το Γρηγορόπουλου: Κροτίδα στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ




Ένταση και μικρής έκτασης επεισόδια σημειώνονται στη διάρκεια του συλλαλητηρίου που βρίσκεται σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη, για την επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Ομάδα ατόμων που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, αποσπάστηκαν από την πορεία και κατευθύνθηκαν στην οδό Εθνικής Αμύνης, στο ύψος του κτηρίου της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ, όπου άρχισαν να εκτοξεύουν αντικείμενα. Οι αστυνομικοί απάντησαν κάνοντας χρήση χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ κατά διαστήματα σημειώνονται αψιμαχίες.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Αστυνομίας, 1.000 περίπου άτομα , προερχόμενα, στην πλειοψηφία τους, από κόμματα της αριστεράς, φοιτητικούς συλλόγους, συλλογικότητες και μέλη του ευρύτερου αντεξουσιαστικού χώρου.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στην Καμάρα και στις 6.30΄ κρατώντας πανό και φωνάζοντας συνθήματα συγκρότησαν πορεία με κατεύθυνση δυτικά, μέσω των οδών Εγνατία, Αγίας Σοφίας και Ερμού. Ομάδα διαδηλωτών, που πρόσκεινται στον αντεξουσιαστικό χώρο, σε κάποια στιγμή αποσπάστηκαν από την πορεία, ενώ διακριτική είναι η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων.

Την ώρα που η πορεία διέρχονταν έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ εκτοξεύτηκε κροτίδα, χωρίς να προκληθούν ζημίες, ενώ λίγο μετά τις 7.30΄ ο κύριος όγκος των διαδηλωτών κατευθύνονταν προς το σημείο εκκίνησης, στην Καμάρα.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: