Σαρούνας Γιασικεβίτσιους : «Για να νικήσεις τον Ολυμπιακό πρέπει να υποφέρεις»




Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους υπήρξε ως αθλητής ένας από τους μεγαλύτερους αντιπάλους του Ολυμπιακού. Ως προπονητής πια, της Ζαλγκίρις Κάουνας, ο Λιθουανός δεν σταματά να εκφράζει την απεριόριστη εκτίμηση που τρέφει για τους «ερυθρόλευκους», καθώς όπως ανέφερε μιλώντας για τον αυριανό μεταξύ τους αγώνα της Ευρωλίγκας, είναι μια ομάδα την οποία για να νικήσεις πρέπει να υποφέρεις.

«Ο Ολυμπιακός νίκησε και στα δύο παιχνίδια της εβδομάδας με τις δύο αγωνιστικές. Δεν χρειάζεται καν να συζητήσουμε το χαρακτήρα της ομάδας τους. Είναι στην ελίτ για αρκετά χρόνια, οι παίκτες τους έχουν κίνητρο και έχουν ξεπεράσει πεισματικά πολύ δύσκολες καταστάσεις», υπογράμμισε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

«Έδειξαν το επίπεδό τους απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, καθώς νίκησαν μία από τις καλύτερες ομάδες χωρίς να αγωνιστούν αυτοί οι παίκτες. Ο Ολυμπιακός έχει την καλύτερη άμυνα και απέναντί του πρέπει να είσαι έτοιμος να υποφέρεις», πρόσθεσε με έμφαση ο Γιασικεβίτσιους.

Αναφορικά με την τελευταία μεταγραφή της Ζαλγκίρις, τον Μπένο Ούντριχ, που δεν προλαβαίνει το αυριανό παιχνίδι, είπε: «Η μοναδική μου ανησυχία έχει να κάνει με τη φυσική του κατάσταση. Μου είπαν πως έχει δουλέψει σκληρά. Είναι όμως διαφορετικό να παίζεις “5 εναντίον 5”. Θα μας βοηθήσει με την εμπειρία του. Έχουμε βρεθεί σε μία κατάσταση που μπορούμε να παλέψουμε για την είσοδο στα πλέι οφ».

Παναγιώτης Κουμάνταρος , ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: