Σαρωτικός ο ΠΑΟΚ κέρδισε 3-0 την Ξάνθη εκτός έδρας




Αποφασιστική νίκη με 3-0 που τον φέρνει έστω και προσωρινά στην πρώτη θέση της κατάταξης με 25 βαθμούς σημείωσε ο ΠΑΟΚ επί της Ξάνθης στα «Πηγάδια», για την 13η αγωνιστική της Super League, στην πρώτη επιστροφή του Ραζβάν Λουτσέσκου στην έδρα της πρώην ομάδας του. Για τον ΠΑΟΚ σκόραραν ο Ντε Λούκας με αυτογκόλ στο 25΄, ο Μακ στο 33΄ και ο Κρέσπο στο  62΄, ενώ η Ξάνθη είχε μία καλή στιγμή στο 28΄ με τον Μεχία, που συμάδεψε το δοκάρι. Αυτή ήταν η πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη του «Δικέφαλου του Βορρά» και η 7η συνολικά, που στοχεύει στην κατάκτηση του εφετινού τίτλου της Super League.

Με απαιτητικό τον ΠΑΟΚ αγωνιστικά ξεκίνησε το παιχνίδι στα Πηγάδια της Ξάνθης όπου ο Δικέφαλος της Θεσσαλονίκης έκανε το καλύτερό του φετινό ξεκίνημα σε εκτός έδρας τουλάχιστον παιχνίδι. Με το ξεκίνημα του αγώνα ξεκίνησε και η δυνατή βροχή που από νωρίς έπεφτε σήμερα στην Μακεδονία και την Θράκη.

Στο 13′ κόρνερ που εκτέλεσε ο Μάτος, ο Κουλούρης έπιασε κεφαλιά που έφυγε πάνω από τα δοκάρια του Ζίφκοβιτς. Στο 25′ ο ΠΑΟΚ παίρνει προβάδισμα στο σκορ. Από φάουλ που κέρδισε ο Λημνιός και εκτέλεσε ο Βιεϊρίνια, ο Ντε Λούκας έκανε άστοχη απόκρουση και με την στραβοκλωτσιά που έκανε, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της δικής του εστίας, για να κάνει έτσι το 0-1 ο ΠΑΟΚ.

Η Ξάνθη αντέδρασε άμεσα και στο 28′ δυνατό φάουλ του Μεχία, αποκρούστηκε αρχικά από τον Πασχαλάκη, για να βρει η μπάλα το δοκάρι της εστίας του και να γλυτώσει ο ΠΑΟΚ την ισοφάριση.
Ο ΠΑΟΚ στη συνέχεια βρήκε ρυθμό και αναζήτησε το δεύτερο γκολ. Αυτό θα έρθει στο 33΄με τον Μακ, που από σέντρα του Λημνιού σουτάρει για να αποκρούσει αρχικά ο Ζίφκοβιτς, η μπάλα όμως επιστρέφει και πάλι στον Σλοβάκο που δεν δυσκολεύεται να βρει δίχτυα και να γράψει το 0-2 για την ομάδα του.
Στην επαναληψη ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και από νωρίς έδειξε την διάθεση του. Στο 48′ κοντινό σουτ του Βαρέλα αποκρούει εξ επαφής ο Ζίφκοβιτς.

Ο ΠΑΟΚ απελευθερωμένος από άγχος επιτίθεται κατά κύματα αλλά και η Ξάνθη που δεν έχει να χάσει κάτι επιδιώκει να ξαναμπεί στο παιχνίδι. Στο 60΄δυνατό σουτ του Λουσέρο εξουδετερώνει με πολύ έγκαιρη επέμβαση ο Πασχαλάκης και δυο λεπτά αργότερα (62΄) ο ΠΑΟΚ διευρύνει τη νίκη του με τρίτο γκολ (0-3) που σημειώνει με κεφαλιά ο Κρέσπο, από κόρνερ του Βιεϊρίνια.

Μετά το τρίτο γκολ ο ρυθμός πέφτει, ο ΠΑΟΚ δεν χάνει τον έλεγχο του παιχνιδιού και μολονότι η Ξάνθη με κάθε τρόπο επιχειρεί να βρει διέξοδο στην εστία των φιλοξενούμενων εν τούτοις η αμυντική λειτουργία των Θεσσαλονικέων με τον Πασχαλάκη στην ιδανική πρεμιέρα του στο πρωτάθλημα, κρατάει σε απόσταση τις φιλοδοξίες των γηπεδούχων.

Διαιτητής: Σκουλάς (Θεσσαλίας)
Κίτρινες κάρτες: Κασάντο, Μπαξεβανίδης, Σβάρνας, Κάνιας, Λημνιός,

Οι συνθέσεις

Ξάνθη: Ζίφκοβιτς, Σβάρνας, Μπαξεβανίδης, Λουσέρο (81′ Φασίδης), Λισγάρας, Ντε Λούκας (52′ Μελιόπουλος), Μεχία, Κίκε (54′ Ορφανίδης), Συλά, Γέντρισεκ, Κασάντο.
ΠΑΟΚ: Παχαλάκης, Μάτος, Βιεϊρίνια (70′ Μαλεζάς), Βαρέλα, Κρέσπο, Τσίμιροτ, Ελ Καντουρί (11′ Μακ), Πέλκας, Λημνιός, Κουλούρης, Κάνιας (74′ Μαουρίτσιο).

*O Eλ Καντουρί που τραυματίστηκε και αποχώρησε στο 11′ έχει θλάση στους οπίσθιους μηριαίους από υπερέκταση του ποδιού του και θα λείψει για μικρό χρονικό διάστημα από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας του.
Με δηλώσεις που έκανε σε ΜΜΕΔ της χώρας του ο Κροάτης αμυντικός, Μαρίν Λέοβατς, που έθεσε εαυτόν εκτός ομάδας, τόνισε πως ο λόγος της οικειοθελούς απομάκρυνσης του από τον ΠΑΟΚ, δεν είναι το άγχος που ανέφερε επισήμως η ομάδα της Θεσσαλονίκης και ο προπονητής της, αλλά το γεγονός πως επιθυμεί να αγωνιστεί σε μεγαλύτερο κλαμπ με υψηλότερες φιλοδοξίες, ώστε να έχει καλύτερες προοπτικές για την ενσωμάτωσή του στην εθνική ομάδα της Κροατίας, εν όψει του Μουντιάλ του καλοκαιριού.

Ντίνος Καραμητρούσης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: