Σάρωσε η Ρεάλ στα Globe Soccer Awards: Κορυφαία ομάδα για το 2017




Στο Ντουμπάι στην διάρκεια του των Globe Soccer Awards,  μπήκε η τελευταία πινελιά στην εκπληκτική χρονιά της Ρεάλ Μαδρίτης, σε μία χρονιά που κέρδισε πέντε τίτλους (Laliga, Champions League Super Cup Ισπανίας και Ευρώπης και  Club World Cup). 
Η Ρεάλ Μαδρίτης αναδείχθηκε κορυφαία ομάδα το 2017, ο Ζινεντίν Ζιντάν ο καλύτερος προπονητής και ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος πρόσφατα πήρε την πέμπτη του «Χρυσή Μπάλα», καλύτερος παίκτη της χρονιάς.

Το γκαλά παρουσιάστηκε ζωντανά σε όλο τον κόσμο, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας των βραβείων, τα οποία δίδονται από το 2010 και αποκτούν όλο και περισσότερη αίγλη. Αυτή την φορά εγκαινιάστηκε μια νέα κατηγορία, αυτή του καλύτερου πρωταθλήματος, που δόθηκε στη LaLiga.

Τα βραβεία δεν δίνονται έπειτα από ψηφοφορία των φιλάθλων, αλλά αποφασίζονται  από μία κριτική επιτροπή , που αποτελούν ανάμεσα σε άλλους οι, Φάμπιο Καπέλο, Λεντόιρο,  Μιγκέλ Ανχελ Χιλλ Μαρίν, Αντόνιο Κόντε, Αλμπερτίνι, Μαρσέλο Λίπι, Λουίς Φίγκο και άλλες προσωπικότητες. Ο  Ζόρζε Μέντες, έλαβε χθες το έβδομο βραβείο του σε οκτώ χρόνια.

Να σημειωθεί ότι ο Κριστιάνο Ρονάλντο  αγωνίστηκε για το βραβείο του με τους Μέσι, Νεϊμάρ, Μπαπέ, Ντμπάλα, Μπουφόν και Σέρχιο Ράμος. Ο Ζιντάν διαδέχθηκε στην σχετική κατηγορία των προπονητών τον Φερνάντο Σάντος: «Θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω όλους τους παίκτες μου, διότι χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατόν. Και θέλω επίσης να ευχαριστήσω όλους τους προπονητές, επειδή είχα πολλούς, όπως ο Μαρτσέλο Λίπι ή ο Φάμπιο Καπέλο. Ξέρω ότι είναι ένα πολύ δύσκολο επάγγελμα, που μόλις ξεκίνησα και κέρδισα πολλά πράγματα και επαναλαμβάνω ότι είναι μια πολύ περίπλοκη δουλειά,» είπε ο Γάλλος προπονητής, που αφιέρωσε το βραβείο «σε όλες τις μητέρες του κόσμου».

Αντώνης Βαζογιάννης, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: