“Προσπαθεί να παραπλανήσει και να συγκαλύψει”: Σφοδρή επίθεση ΕΔΕΚ σε Αναστασιάδη για Κυπριακό




“Στη λογική των προεκλογικών σκοπιμοτήτων ο Νίκος Αναστασιάδης συστηματικά προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό και να συγκαλύψει τις απαράδεκτες υποχωρήσεις του”, αναφέρει η ΕΔΕΚ.

“Ο Νίκος Αναστασιάδης δήλωσε χθες πως η λύση που θα προβλέπει παρουσία τουρκικού στρατού δεν θα είναι λύση αλλά άμεσος ή έμμεσος έλεγχος από την Τουρκία και μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο.

Διερωτόμαστε ποιος είναι αυτός που αποδέχθηκε αρχικά με δική του πρόταση την αποχώρηση από την πρώτη μέρα της λύσης του 75% των τουρκικών στρατευμάτων και την παραμονή του υπόλοιπου 25%, δηλαδή ενός αριθμού γύρω στις 8-10 χιλιάδες, για να αποχωρήσει σταδιακά σε διάρκεια 10 χρόνων μετά τη λύση.

Αλήθεια αυτή την πρόταση δεν είναι ο Νίκος Αναστασιάδης που την έκανε;

Στο Κραν Μοντανά ποιος αποδέχθηκε την παραμονή αριθμού στρατευμάτων για χρονικό διάστημα μετά τη λύση και ότι είναι υπό συζήτηση εάν θα έχει καταληκτική ημερομηνία η παρουσία ή η αναθεώρηση παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων;
Το πιο πάνω δεν είναι ο Νίκος Αναστασιάδης που το έχει αποδεχθεί;

Πραγματικά λυπούμαστε για το ότι στη λογική των προεκλογικών σκοπιμοτήτων ο Νίκος Αναστασιάδης συστηματικά προσπαθεί να παραπλανήσει το λαό και να συγκαλύψει τις απαράδεκτες υποχωρήσεις που έκανε στο πλαίσιο των συνομιλίων και στη Διάσκεψη της Ελβετίας.

Όπως πολλές φορές τονίσαμε, η παραμονή τουρκικών στρατευμάτων, τα βέτο, η παραμονή των εποίκων, η εκ περιτροπής προεδρία, η αναγνώριση του δικαιώματος στους Τούρκους υπηκόους των 4 ελευθεριών της Ε.Ε., δηλαδή όλα όσα αποδέχθηκε ο Νίκος Αναστασιάδης, δεν θα είναι λύση αλλά άμεσος ή έμμεσος έλεγχος από την Τουρκία και μετατροπή της Κύπρου σε προτεκτοράτο”, καταλήγει.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 21/12/2017 12:55

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: