“Προδότες” για τον Άσαντ οι Κούρδοι της Συρίας: Διευρύνει την οικονομική συνεργασία με Μόσχα




Ο Σύρος πρόεδρος Μπασάρ Αλ Άσαντ δήλωσε  ότι χαιρετίζει οποιονδήποτε ρόλο αναλάβει ο ΟΗΕ στις συριακές εκλογές εφόσον αυτός συνδέεται με την εθνική κυριαρχία της Συρίας, ανακοίνωσε  η συριακή προεδρία.

Σε συνάντηση που είχε με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν στην βάση Χμεϊμίμ της Συρίας, ο Άσαντ χαρακτήρισε  “προδότες” αυτούς που μετέχουν στις υποστηριζόμενες από τις ΗΠΑ πολιτοφυλακές που δρουν στην ανατολική Συρία, – δηλαδή τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, που συγκροτούνται κυρίως από Κούρδους.

Οικονομική συνεργαία με Μόσχα

Οι προοπτικές της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ Ρωσίας και Συρίας ήταν το κύριο θέμα των συνομιλιών που είχε ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ με τον αντιπρόεδρο της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν, ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας που επισκέπτεται την Δαμασκό. Αυτό αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε η προεδρία της Συρίας.

Ο Σύρος πρόεδρος δήλωσε, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ότι «συνεχιζόμενες νίκες, που σημειώνονται στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας στη Συρία, δημιουργούν τις αναγκαίες προϋποθέσεις για να επιταχυνθεί και να ενισχυθεί η διαδικασία ανοικοδόμησης όλων όσων κατέστρεψε η τρομοκρατία σε πολλές περιοχές της Συρίας». Προσέθεσε επίσης ότι η «κατάσταση αυτή ανοίγει ευρείες οικονομικές προοπτικές και μεγάλες δυνατότητες για την συνεργασία μεταξύ Ρωσίας και Συρίας».

Όπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, οι δύο πλευρές συζήτησαν κατά την διάρκεια της συνάντησής τους τις στενές σχέσεις μεταξύ Συρίας και Ρωσίας όπως και τις προοπτικές ενίσχυσης της οικονομικής συνεργασίας σε μια σειρά τομείς, περιλαμβανομένου του ενεργειακού τομέα, του πετρελαϊκού τομέα και του τομέα φυσικού αερίου, της βιομηχανίας λιπασμάτων, της ηλεκτρικής ενέργειας, των μεταφορών και του εμπορίου.

Σύμφωνα με την συριακή προεδρία, στην ρωσική αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι υφυπουργοί Εξωτερικών, Άμυνας, Οικονομικών, Ενέργειας, Μεταφορών, Βιομηχανίας και Εμπορίου, καθώς και διευθυντικά στελέχη μεγάλων ρωσικών εταιρειών.

Ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης κατά την διάρκεια της επίσκεψης του στην Συρία, συναντήθηκε στην Δαμασκό με τον Σύρο πρωθυπουργό Ιμάντ Χαμίς και τον υπουργό Εξωτερικών Ουαλίντ Μουαλέμ.

ΑΛΛΕΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΔΩ

18/12/2017 15:04
ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters
Βηρυτός

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: