Πραγματοποιήθηκε σήμερα η άσκηση έρευνας-διάσωσης Κύπρου και Αιγύπτου CYPEGYP




Το Υπουργείο Άμυνας της Κύπρου  ανακοίνωσε ότι σχεδιάστηκε από το ΚΣΕΔ και πραγματοποιήθηκε η διεθνής Άσκηση Έρευνας-Διάσωσης (Ε-Δ) με την ονομασία “CYPEGYP – 02/17”.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του ΓΤΠ, η άσκηση πραγματοποιήθηκε στη θαλάσσια περιοχή νότια της Κύπρου, με τη συμμετοχή Αεροναυτικών δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του εκπαιδευτικού πλοίου SHALATIN του Ναυτικού της Αιγύπτου με την ευκαιρία εκπαιδευτικού πλου της Αιγυπτιακής Σχολής Ναυτικών Δοκίμων στην Κύπρο.

Η άσκηση εντάσσεται μέσα στο πλαίσιο ανάπτυξης της συνεργασίας για αντιμετώπιση περιστατικών Έρευνας-Διάσωσης ή καταστάσεων ανάγκης που δύναται να προκύψουν κατά τη διάρκεια δραστηριοτήτων εντός των ΑΟΖ των 2 χωρών.

Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση, είχε το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας.

Το σενάριο της άσκησης αφορούσε σε «Ναυτικό Ατύχημα στην Ανοιχτή Θάλασσα». Ως εκ τούτου, τέθηκε σε εφαρμογή από το ΚΣΕΔ Λάρνακας το Εθνικό Σχέδιο Έρευνας-Διάσωσης «ΝΕΑΡΧΟΣ» για την αντιμετώπιση του περιστατικού με επιχείρηση αεροδιακομιδής τραυματία (MEDEVAC) από το Αιγυπτιακό πλοίο με Ελικόπτερο AW-139 της Μονάδας Αεροπορικών Επιχειρήσεων της Αστυνομίας (ΜΑΕΠ), στο οποίο επέβαινε και κατάλληλα εκπαιδευμένος νοσηλευτής της Πολιτικής Άμυνας Λάρνακας.

ΑΛΛΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΥΠΡΟ ΕΔΩ

ΚΥΠΕ – ΓΤΠ – ΚΥΠΡΟΣ/Λευκωσία 22/12/2017 17:50

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: