“Πόλεμος” δημοσκοπήσεων για τον Ερντογάν: Το ΑΚΡ χάνει ψηφοφόρους αλλά…




Ο Διευθυντής της εταιρείας δημοσκοπήσεων Sonar, Η.Bayrakci , σε συνέντευξη που αναπαρήχθη στον τουρκικό τύπο, επεσήμανε ότι, το κυβερνών κόμμα γνωρίζει ότι χάνει ψηφοφόρους κυρίως λόγω των οικονομικών δυσκολιών και δεν σκοπεύει να οδηγήσει την χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Τόνισε επίσης, πως εκτιμά ότι οι δημοτικές εκλογές θα διεξαχθούν κανονικά τον Μάρτιο 2019 και το Νοέμβριο οι Βουλευτικές Εκλογές και η ανάδειξη Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Bayrakci υπογράμμισε ότι, ο Ερντογάν στους επτά μήνες που μεσολαβούν μεταξύ των δημοτικών και βουλευτικών εκλογών θα έχει δημιουργήσει μια νέα εικόνα προς τα έξω, που θα ταιριάζει με την στρατηγική του .

Ερωτηθείς σχετικά με το νέο πολιτικό κόμμα της Μ.Aksener , «Iyi Parti», ο Bayrakci ανέφερε ότι, τα ποσοστά του εν λόγω κόμματος κυμαίνονται στο 9-10%, προσθέτοντας πως όσο πλησιάζουν οι εκλογές τα ποσοστά αυτά θα αυξηθούν.

Τέλος, ανέφερε, πως εκτιμά ότι ο Eρντογάν στον πρώτο γύρο των Προεδρικών Εκλογών δεν θα καταφέρει να συγκεντρώσει το ποσοστό του 51%, προσθέτοντας ότι εάν αναλογιστεί κανείς ότι οι ψηφοφόροι που δεν είναι με το μέρος του στο δεύτερο γύρο μπορεί να συσπειρωθούν και να στηρίξουν ομαδικά τον άλλο υποψήφιο, εξασφαλίζοντας του μεγαλύτερο ποσοστό από αυτό του Ερντογάν.

Η δημοσκόπηση της Mak Danismanlik

Ωστόσο, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης που διενήργησε η εταιρεία Mak Danismanlik (σ.σ. υπενθυμίζεται ότι η ΜΑΚ είναι φίλα προσκείμενη στον Ερντογάν) σε 23 Νομούς της Ανατολικής και ΝΑ Ανατολίας, σε δείγμα 1.445 ατόμων, το 61% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι θα στήριζε την υποψηφιότητα του Ερντογάν για την Προεδρία.

Στο ερώτημα ποιοι πιστεύεται ότι ευθύνονται για τα προβλήματα που αντιμετωπίζετε στις περιοχές σας, το 33% των ερωτηθέντων δηλώνει το ΡΚΚ το 12% δηλώνει ότι ευθύνεται η έλλειψη παιδείας, το 11% οι ξένες δυνάμεις, το 10% η έλλειψη ισότητας, το 9% οικονομικά αίτια και το 6% η έλλειψη θρησκευτικής παιδείας..

Πηγές CNN TURKCUMHURIYET- TURKIYE- MILLIYET-VATAN-HURRIYET, 28/12/17) –

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: