Πλήρης ταύτιση απόψεων Τσίπρα-Αναστασιάδη: Συντονισμός και προετοιμασία σε μελλοντική διάσκεψη για την Κύπρο




Σύμπτωση απόψεων για την ανάγκη καλής προετοιμασίας μιας νέας Διάσκεψης για την Κύπρο διαπιστώθηκε κατά τη συνάντηση που είχαν, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας ενδελεχώς για το περιεχόμενο των συνομιλιών που είχε στην Αθήνα με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για τις θέσεις που ανέπτυξε προς τον Τούρκο Πρόεδρο και άπτονται της διεθνούς πτυχής του Κυπριακού.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Προέδρου Αναστασιάδη με τον Πρωθυπουργό Τσίπρα διαπιστώθηκε, επίσης, η πλήρης σύμπτωση απόψεων για την ανάγκη καλής προετοιμασίας μιας νέας Διάσκεψης για την Κύπρο. Οι δυο ηγέτες συμφώνησαν όπως οι κυβερνήσεις των δυο χωρών βρίσκονται σε συνεχή επαφή και συντονισμό για τα περαιτέρω βήματα, αναφέρεται στη δήλωση του κ. Παπαδόπουλου.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ
Περισσότερες ειδήσεις Κύπρος εδώ

ΚΥΠΕ – Aθανάσιος Αθανασίου – Βέλγιο/Βρυξέλλες 14/12/2017 20:17

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: