Πεδίο μάχης πάλι τα Εξάρχεια μετά την ολοκλήρωση της πορείας: Μολότοφ κατά αστυνομικών




Ολοκληρώθηκε η μαζική πορεία για την συμπλήρωση εννέα χρόνων από την δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου που πραγματοποιήθηκε στο κέντρο της Αθήνας, αλλά επικρατεί ένταση στα Εξάρχεια και ιδιαίτερα γύρω από το Πολυτεχνείο όπου νεαροί επιτίθενται με βόμβες μολότοφ και πέτρες εναντίον των δυνάμεων των ΜΑΤ.

Τα επεισόδια ξεκίνησαν λίγο μετά τις 0800 αφότου έφτασε η πορεία στην συμβολή των οδών Μεσολογγίου και Τζαβέλα όπου δολοφονήθηκε το 2008 ο Αλ. Γρηγορόπουλος .

Μία ομάδα που βρισκόταν από πριν στην πλατεία Εξαρχείων έβαλε φωτιές σε κάδους και στην συνέχεια κατέβηκε στην οδό Στουρνάρη όπου επιτέθηκε στην διμοιρία των ΜΑΤ που βρίσκεται στο σημείο εκείνο .
Οι αστυνομικοί δεν απάντησαν αρχικά ωστόσο συνεχίζεται η ένταση και από την οδό Τοσίτσα.

Νωρίς το απόγευμα, με συνθήματα κατά των αστυνομικών δυνάμεων συλλογικότητες του αντιεξουσιαστικού χώρου και οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια , κατευθύνθηκαν προς Σύνταγμα και στη συνέχεια “διαλύθηκαν” στην Ομόνοια.

Μπλοκ της πορείας πριν ολοκληρωθεί έστριψε στην Εμμανουήλ Μπενάκη και κινήθηκε προς τα Εξάρχεια όπου έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση στην μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου στη συμβολή των οδών Τζαβέλλα και Μεσολογγίου.

Κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου είχε διακοπεί η κυκλοφορία στους δρόμους γύρω από το κέντρο της Αθήνας.

Περισσότερες ειδήσεις Ελλάδα εδώ
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Hellasjournal - Newsletter


%d bloggers like this: